test

Đorđije Jovanović prvo pojačanje Budućnosti

Standard

13/06/2024

21:38

Poslije sezone i po 'preko bare', Đorđije Jovanović se vraća u ABA ligu. I to kući - član bronzane crnogorske mlade reprezentacije prvo je pojačanje Budućnost Volija ovog ljeta.



Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 50€ +1000 spinova na igrici Zombie Apocalypse BEZ USLOVA!

Talentovani Danilovgrađanin je bio u Partizanu od proljeća 2019. i dobijao šansu i u prvom timu kod Željka Obradovića, ali je sredinom sezone 2022/2023. otišao u NBA G ligu.

Potpisao je za filijalu LA Klipersa, Ontario Kliperse, za koji je na 44 utakmice prosječno bilježio 5,7 poena i dva skoka.

Očigledno je da mu prilično “divlja” košarka u Razvojnoj ligi nije odgovarala, zbog čega je odlučio da se vrati u dobro poznato okruženje.

Momak koji je bio projektovan da nastupi na seniorskom Eurobasketu 2022. godine u dresu Budućnosti imaće novu priliku da skrene pažnju selektora Boška Radovića.

Povezani članci

I trebalo bi da ima dosta prostora za igru, jer je crnogorski šampion u prethodnoj sezoni imao samo jednu pravu “trojku”, Andriju Slavkovića.

Prije Jovanovićevog dolaska, Budućnost je produžila ugovore sa Jogijem Ferelom i Flečerom Megijem, a uskoro bi trebalo da produžetak saradnje parafira i Kenan Kamenjaš.

Odranije parafirane sporazume za narednu sezonu imaju Slavković, Nikola Tanasković i Andrija Grbović, ali je ostalo da se riješi još mnogo poslova.

Kapitenu Petru Popoviću, Vladimiru Mihailoviću i Aleksi Iliću su istekli ugovori i pitanje je da li će ostati, a završene su odiseje Alerika Frimena, Joana Makundua, Marvina Džonsa, Marka Jagodić-Kuridže i Brendona Pola, dok postoji mogućnost da se saradnja produži sa Mekinlijem Rajtom.

Izvor (naslovna fotografija):

Djordjije Jovanovic during the Aba League Season 2022-2023 match between Partizan and FMP Zeleznik at Stark Arena on December 19, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Ostavite komentar

Komentari (0)