test

Džon Vol dva puta bio na ivici suicida

Standard

13/03/2024

10:44

Džon Vol (33), bivša velika NBA zvijezda, otkrio je da je dva puta bio na ivici da se ubije – i da to nije učinio samo zbog svoja dva sina.

Nekada jedan od najboljih šutera najjače lige svijeta, koji je bio i drugi najplaćeniji košarkaš u NBA, to je otkrio u ispovijesti u podkastu bivšeg NBA centra Judonisa Haslema.

‘Pištolj sam prislonio na glavu dva puta, to je bio u mom najmračnijem periodu, kada je bio objavljen javno i video snimak u kom se ponašam kao član neke ulične bande… To je bilo vrijeme kada sam svoju djecu iznevjerio’, rekao je Vol.

U NBA je stigao 2010. kao prvi pik na draftu, a proslavio se u Vašington Vizardsima. Tokom karijere samo od ugovora zaradio je 276 miliona američkih dolara – a od 2020. bori se sa posljedicama teških povreda.

“Najteže je bilo 2022. kada sam se oporavljao od teške povrede ahilove tetive. Tada sam zaista pomišljao da se ubijem. Za tri godine prošao sam put od toga da sam bio praktično na vrhu svijeta, do toga da izgubim sve. Nakon operacija sam zbog jakih infekcija zamalo bio u situaciji da moraju da mi amputiraju stopalo. A godinu kasnije mi je majka umrla od raka dojke. Bio sam blizu da oduzmem sebi život”, kazao je Vol.

Prošle sezone igrao je za Los Anđeles Kliperse i bilježio 11,4 poena, 5,2 asistencija i 4,2 skokva po meču, a sada pokušava da nađe novi NBA angažman. Bek visok 191 santimetar u karijeri bilježi 18,7 poena i 8,9 asistencija u prosjeku u NBA.

Izvor: Pobjeda
Izvor (naslovna fotografija):

Skysports.com

Ostavite komentar

Komentari (0)