test

FSCG: Pokrenuti postupci protiv pola lige

Standard

01/10/2024

18:45

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore pokrenula je danas postupke protiv pet klubova elitnog karavana.

Na tapetu „disciplinaca“ našlo se pet klubova – Dečić AdmiralBet, Budućnost, Jedinstvo Franca, Sutjeska i Otrant Olimpik.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

Aktuelni šampion nije dobro organizovao derbi protiv Budućnosti, a u detaljnom obrazloženju Komisije se kaže:

“Tokom odigravanja utakmice od strane domaćih navijača u više navrata (38, 40, 43, 52, 74, 75, 88 i 90 minut) aktiviran je laser sa zelenim svjetlosnim snopom, koji je usmjeravan u pravcu navijača i gostujućih igrača sa namjerom da iste ometaju. Domaći navijači su nastavljali sa ovakvim ponašanjem i pored upozorenja koje su dobijali od oficijelnog spikera. Takođe, domaći navijači su se nesportski ponašali tokom odigravanja utakmice gađajući plastičnim flašama u pravcu igrača gostujuće ekipe ali pritom nisu nikog pogodili, dok je nekoliko navijača FK Dečić Admiral Bet sa zapadne tribine u 90.+2 minutu pljuvalo u pravcu klupe gostujuće ekipe”, kaže se u saopštenju objavljenom na sajtu FSCG.

Protiv Budućnosti je postupak pokrenut zbog ponašanja navijača na „Tuškom polju“.

“Od strane organizovanih gostujućih navijača Budućnosti – „Varvara“ u 1, 3, 4, 9, 10, 12, 15, 27, 28, 50, 59, 68. i 89. minutu utakmice na tribini aktivirano je ukupno 29 različitih vrsta pirotehničkih sredstava „strobovi, baklje, topovski udari  i sl“, dok je istoimena navijačka grupa tokom utakmice se u više navrata nesportski ponašala skandirajući pogrdne riječi na račun Fudbalskog saveza Crne Gore, domaće ekipe i njihovog igrača Draška Božovića. Po završetku utakmice jedan od pripadnika navijačke grupe „Varvari“, sa tribine dodao je jednu baklju igraču FK Budućnost, koji je na sebi imao pancir, a kako se nalazio među ostalim igračima nije ga bilo moguće identifikovati, koji je tokom slavlja sa navijačima aktivirao pomenutu baklju i držao je u ruci dok se nalazio na terenu, a zatim je istu spustio na travu”, saopšteno je iz FSCG.

Shodno članu 134 Disciplinskog pravilnika FSCG, pokrenut je disciplinski postupak Jedinstva Fratnce, zbog slabe organizacije utakmice  9. kola „Meridianbet“ 1. CFL, između FK Jedinstvo Franca – Sutjeska, jer su navijači u igralište ubacivali plastične flaše, čime su napravili prekršaj iz člana 74 stav 1 Disciplinskog pravilnika FSCG. Na tapetu se našla i Sutjeska, jer su njeni navijači u igralište ubacivali plastične flaše i gađali navijače domaćina.

Na kraju, pokrenut je disciplinski postupak protiv Otrant Olimpika zbog slabe organizacije utakmice i nesportskog ponašanja njihovih navijača koji su upućivali prijetnje i uvrede zvaničnicima utakmice i delegatu na utakmici 9. kola protiv Bokelj.

Izvor (naslovna fotografija):

FOTO: FSCG

Ostavite komentar

Komentari (0)