test

Juve pao na treće mjesto: Kaljari odnio bod iz Torina

Standard

06/10/2024

16:20

Juventus je tek u sedmom kolu primio gol u Seriji A, a ujedno je i napravio korak unazad u borbi za titulu. Bod iz Torina odnio je Kaljari 1:1, pa je tim Tijaga Mote pao na treće mjesto i ima tri boda manje od lidera Napolija.

Nakon početnog ispitivanja snaga, Juve je poveo iz prve prave šanse. Igrao se 13. minut, kada je jedan igrač Kaljarija je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a sudija je nakon upotrebe VAR-a pokazao na “bijelu” tačku.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

Siguran je bio Vlahović, koji je tako postigao peti gol u posljednje tri utakmice,računajući sva takmičenja.

Pogodak je posvetio saigraču Bremeru, koji je u srijedu protiv Lajpciga pokidao ligamente koljena i za njega je, gotovo izvjesno, završena sezona.

https://x.com/SerieA_EN/status/1842880085235237287

Foto: Screenshot/ X

Do odlaska na veliki odmor, Juve je imao još dvije prilike. Konseisao je bio zamalo neprecizan, dok je udarac Kompajnersa, krajnjim naporom odbranio golman Kaljarija.

U nastavku nije bilo previše uzbuđenja do finiša. U 71. minutu, Fađoli je proigrao Vlahovića, koji je šutirao iskosa sa lijeve strane, ali je Skafet odlično intervenisao. Srpski napadač je nedugo zatim propustio zicer, pošto je naletio na jedan odbitak i sa nekoliko metara, neometan, šutirao pored stative.

Kazna je uslijedila pet minuta prije kraja, kada je Daglas Luis neoprezno startovao na Pikolija u svom kaznenom prostoru, a sudija opet gledao snimak i pokazao na penal.

Siguran sa “bijele” tačke bio je Marin u 88. minutu,a već u narednom napadu Juve je ostao sa desetoricom, jer je drugi žuti karton zaradio Kambijaso.

https://x.com/SerieA_EN/status/1842903503473148185

Foto: Screenshot/ X

Do kraja, Kaljari je čak bio bliži pobjedi, jer je Obert u 95. minutu pogodio stativu…

Foto: Screenshot/ Sofascore
Izvor (naslovna fotografija):

Screenshot/ X

Ostavite komentar

Komentari (0)