test

Ko je žena Rafaela Nadala: Zajedno su skoro dvije decenije

Standard

11/10/2024

22:07

Španski teniser Rafael Nadal (38) objavio je kraj teniske karijere. Iako je on jedan od najpoznatijih i najuspješnijih svjetskih tenisera, malo se zna o njegovoj supruzi Meri Pereljo, s kojom ima dvogodišnjeg sina koji nosi očevo ime – Rafael.

Par je u vezi bio 14 godina prije nego što su se vjenčali u oktobru 2019, a o svojoj romansi ostali su relativno tihi. U junu 2022. Nadal je tokom konferencije za novinare potvrdio da on i Pereljo očekuju svoje prvo dijete. Teniska zvijezda takođe je objasnila novinarima zašto izbjegava da razgovara o svom privatnom životu.

“Već sam dovoljno u žiži javnosti u svom profesionalnom životu”, rekao je Nadal, prenosi Index.

Kao i njen suprug, Pereljo je sa Majorke, najvećeg ostrva Balearskih ostrva u Španiji. Prema njenom LinkedIn profilu, pohađala je Univerzitet Balearskih ostrva od 2006. do 2010. godine i stekla diplomu iz poslovnog menadžmenta. Pereljo je kasnije pohađala ESADE, prestižnu školu u Barseloni, na postdiplomskim studijima.

Nakon 14 godina veze, Pereljo se vjerila s Nadalom na romantičnom odmoru u Rimu. Ona se udala za Nadala u oktobru 2019. u njihovom rodnom gradu na Majorci.
“Postaću otac”

“Ako sve bude u redu, postaću otac”, izjavio je Nadal novinarima na konferenciji za novinare na Majorci 2022. godine.

“Ne znam šta će se promijeniti u mom životu jer nemam iskustva, ali ne mislim da će to promijeniti moj profesionalni život”, nastavio je.

Pereljo nije javno govorila o svojoj trudnoći. Poznati teniser je ranije otvoreno govorio za “Hello!” o svojoj želji da ima djecu:

“Imam namjeru da osnujem porodicu. Volim djecu i želio bih da moja djeca rade ono što vole.”

Par je 8. oktobra 2022. dočekao svoje prvo dijete. Pereljo je rodila dječaka na Majorci. Rođenje je uslijedilo samo dvije nedjelje nakon Nadalovog emotivnog posljednjeg meča s dugogodišnjim prijateljem i rivalom Rodžerom Federerom.

Radi u Nadalovoj fondaciji

Pereljo radi za Rafa Nadal fondaciju od aprila 2012. godine. Prvo je započela kao projekt menadžer, a zatim je napredovala do pozicije izvršne direktorke u novembru 2019. godine. Takođe je u upravnom odboru fondacije.

Fondacija je aktivna u Španiji i Indiji kako bi pomogla djeci da dožive “transformativnu moć sporta i obrazovanja”. Dobrotvornu organizaciju pokrenuli su Nadal i njegova majka još 2008. godine.
Prisustovala Nadalovim mečevima

Pereljo je više puta fotografisana kako podržava svog supruga na nekoliko teniskih mečeva širom svijeta. Međutim, tokom intervjua za Telegraf 2011. godine, Pereljo je govorila o tome zašto često bira da ostane kući dok Nadal putuje na turnire.

“On mora da ima svoj prostor kad se takmiči, a sama pomisao da se vrtim oko njega i prilagođavam mu se cio dan me umara”, rekla je i dodala:

“To bi me gušilo. A onda bi on morao da se brine o meni. Ne. Ako bih ga pratila svuda, mislim da postoji rizik da bismo prestali da budemo u dobrim odnosima.”

Godine 2020. napravila je svoj treći javni nastup na Australijan Openu, gdje je Nadal osvojio titulu u pojedinačnoj muškoj konkurenciji nakon petosatnog meča koji je sportista nazvao “jednim od najemotivnijih mečeva svoje teniske karijere.” Takođe je gledala kako Nadal pobjeđuje Tejlora Frica u četvrtfinalu Vimbldona u julu 2022. godine.

Izvor (naslovna fotografija):

Screenshot/Instagram

Ostavite komentar

Komentari (0)