test

Koko i Katarina su dubl-kraljice Rolan Garosa!

Standard

09/06/2024

17:35

Prvi put su igrale zajedno i – osvojile su grend slem.

Amerikanka Kori Gof i Čehinja Katerina Sinijakova trifjumfovale su na Rolan Garosu u konkurenciji ženskih parova. One su u finalu, koje je odigrano u nedjelju, u dva seta bile bolje od italijanske kombinacije Sara Erani – Džasmin Paolini.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 50€ +1000 spinova na igrici Zombie Apocalypse BEZ USLOVA! 

Za mladu teniserku iz Džordžije, ovo je premijerna GS titula u dublu, dok je Sinijakova, jedna od najboljih dublašica svih vremena, već osmi put stigla do trofeja na jednom od četiri najveća turnira u svijetu tenisa.

Kori Gof je 2023. godine u singlu osvojila US open, a sada se etablira i kao odlična takmičarka i u konkurenciji parova. Impresivni podaci za igračicu koja ima tek 20 godina.

Iako su izgubile, Erani i Paolini mogu da budu ponosne na ono što su učinile kao velike autsajderke. Naročito 37-godišnja Erani. Ona je prije više od deset godina bila najbolja dubl-igračica svijeta, osvojila je pet slemova, ali posljednji još 2014. godine. Sada je demonstrirala da još ima sposobnost da bude u svjetskom vrhu.

Paolini iza sebe ima turnir iz snova jer je i u singlu došla do finala. Tamo ju je lako u dva seta pobjedila Iga Švjontek – najbolja teniserka svijeta.

Izvor (naslovna fotografija):

AP Photo/Jean-Francois Badias via Gulive

Ostavite komentar

Komentari (0)