test

Popović: Nekoliko čudnih isključenja, rezultat nije realan

Standard

19/10/2024

21:59

Rukometašice Budućnosti propustile i veliki broj zicera.

Veliki broj promašenih zicera i nekoliko čudnih isključenja glavni su razlozi poraza (32:23) od Vajpersa u 6. kolu EHF Lige šampiona, kazala je trener rukometašica Budućnosti Bojana Popović nakon utakmice u Norveškoj.

Popović je istakla da mlada ekipa ne može da izdrži veliki broj isključenja, kao ni činjenicu da je u nastavku propustila veliki broj zicera, iako je Katrin Lunde vrhunska golmanka, ali da rezultat nije realan, jer su njene izabranice odlično parirale favorizovanom protivniku 40-ak minuta.

“Odlično prvo poluvrijeme iako je i u prvih 30 minuta bilo čudnih isključenja. Održavali smo rezultat i vratili se u utakmicu nakon minusa na startu, imali i situaciju da povedemo. Nakon odličnog izdanja u prvom poluvremenu, ušle smo sa dobrim osjećam u nastavak meča. Ipak, u prvih 10 minuta drugog poluvremena dobili smo tri isključenja, potom se desila i situacija u 39. minutu kada je Nina Bulatović dobila dva minuta, iako je lopta pogodila izvan kruga na centru terena. Mlada smo ekipa koja ne može da istrpi ovoliko isključenja, jer gubimo balans i kontinuitet igre 6 na 6”,  kazala je Popović.

U nastavku je na golu Vajpersa sjajna bila Katrin Lunde koja je upisala 11 odbrana.

“Uz to smo i promašivali brojne šanse, Katrin Lunde je vrhunska golmanka, ali smo sami dozvolili da ima 55 odsto uspješnih intervencija. To nas je definitivno koštalo ovakvog rezultata, koji definitivno nije realan. Nemamo veliku rotaciju i igračice na psihološkom planu ne mogu da izdrže ovoliko isključenja, a protivnik se brzo odlijepi. Odigrali smo dobrih 40-ak minuta, ali nijesmo smjeli da promašujemo onoliko zicera”, zaključila je Popović.

Izvor (naslovna fotografija):

foto: ŽRK Budućnost Bemax

Ostavite komentar

Komentari (0)