test

Prosinečki novi selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore

Standard

02/02/2024

13:20

Robert Prosinečki, novi je selektor seniorske fudbalske reprezentacije Crne Gore, odlučeno je na Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Crne Gore.Prosinečki je imao blistavu igračku karijeru, trenerska mu je, makar za sada, daleko od igračke.

Vodio je Crvenu zvezdu, Kajzerispor u dva navrata, reprezentacije Azerbejdžana i Bosne i Hercegovine, Denizlispor, ljubljansku Olimpiju i Rudeš. Klupu Zagrepčana napustio je minulog septembra, nakon što je osvojio samo bod u sedam prvenstvenih kola.

Važi za najuspješnijeg selektora Azerbejdžana, uz Njemca Bertija Fogtsa. Na klupi te selekcije je upisao nekoliko zapaženih rezultata, poput remija sa Hrvatskom, Norveškom i Češkom.

Uz to, Azerbejdžan je sa njim na klupi stigao do najubjedljivije pobjede u istoriji – 5:1 protiv San Marina.

I na klupi “zmajeva” je imao dobre rezultate. Sa Safetom Sušićem drži rekord od 10 pobjeda u nizu Bosne i Hercegovine. Sa tom selekcijom hrvatski trener je izborio plasman u A Ligu nacija i baraž za EP:

Spekulisalo se i da su u igri za kormilo “sokola” Mladen Krstajić, Mirko Vučinić i Igor Angelovski, koji je za naš portal demantovao da je imao komunikaciju sa FSCG.

Crna Gora je bila bez selektora od početka decembra, kada je sporazumno raskinut ugovor sa Miodragom Radulovićem.

Na klupi naše reprezentacije do sada su bili Zoran Filipović, Zlatko Kranjčar, Branko Brnović, Ljubiša Tumbaković, Faruk Hadžibegić i Miodrag Radulović.

Reprezentacija Crne Gore prvi meč u ovoj godini odigraće 21. marta, protivnik u prijateljskom duelu biće selekcija Bjelorusije u Antaliji.

Izvor: RTCG
Izvor (naslovna fotografija):

MC /Vikipedija

Ostavite komentar

Komentari (0)