test

Spektakl na “Monžuiku”

Standard

23/10/2024

18:00

Hansi Flik sada na klupi Barselone biće adut za prekid loše serije protiv Bavaraca.

Prva noć trećeg kola Lige šampiona ponudila je dosta uzbuđenja, efikasne utakmice, preokrete, nisu izostala ni i iznenađenja a novi spektakli očekuju se i večeras – derbi je bez dileme okršaj Barselone Bajerna na “Monžuiku”.

Jedan klik te dijeli od najboljeg bonusa dobrodošlice. Registruj se na meridianbet.me i preuzmi 100 freebet-ova + 100% bonusa na prvi depozit!

Hansi Flik će protiv “svog” Bajerna tražiti drugi trijumf sa Kataloncima.

Brojne istorijske i igračke veze postoje između ova da kluba, a posebno se pamti meč četvrtfinala Lige šampiona 2020, kada je Bajern slavio sa 8:2 i kada je upravo Flik predvodio Bavarce do triplete. Njemački gigant je dobio posljednjih šest mečeva, pa će Barsa sa Flikom kao njenim adutom na kormilu nastojati da prekine lošu seriju.

“Bajern je nešto posebno u mom životu. Odličan klub u kom imam mnoštvo poznanika i (dobrih) odnosa sa igračima i trenerima. Bilo je to lijepo vrijeme, tako ga pamtim, ali je ovo novo poglavlje. Veoma sam srećan ovdje. Malo bolje poznajem Bajern, ali biće to teška utakmica”, rekao je Filk. 

Podvukao je Flik da je njegov tim spreman za duel. 
“Izuzetno cijenim i poštujem Bajern, pogotovo su opasni od kada ih je preuzeo Vinsent Kompani i znamo da neće biti lako. Dobro smo analizirali rivala, vrlo smo svjesni odakle nam prijeti najveća opasnost, ali uz naše navijače mislim da možemo da ostvarimo dobar rezultat, jer Barselona je tim koji na domaćem terenu mora da razmišlja samo o pobjedi i ništa drugo se ne smatra prihvatljivim”, rekao je Flik.

Bavarci su prije tri nedjelje izgubili od Astoni Vile u Birmingemu, a sada ih čeka još teže gostovanje.

“Ne pravim razliku između utakmica i protivnika. Prvi naredni meč je najvažniji, sada je to ovaj sa Barselonom. Razlika je samo u tome što ja doživljavam svaki meč kao vi novinari ovaj sa Barsom. Želimo da testiramo sebe protiv najboljih timova Evrope. Biće uzbudljivo”, poručio je trener Bajerna Vinsent Kompani.

Pored derbija na “Monžuiku” pažnju privlači i susret između Lajpciga LiverpulaMančester siti ne bi trebalo da ima problema protiv Sparte, dok će madridski Atletiko priliku za popravni nakon debakla od Benfike u Lisabonu imati protiv Lila na “Vandi Metropolitano”.

Parovi trećeg kola (srijeda)

Od 18.45: Atalanta – Seltik, Brest – Bajer Leverkuzen; od 21.00: Atletiko Madrid – Lil, Barselona – Bajern, Benfika – Fejenord, Mančester siti – Sparta, Lajpcig – Liverpul, Salcburg – Dinamo Zagreb, Jang Bojs – Inter.

Izvor (naslovna fotografija):

Hansi Flik je adut Barselone/ EPA-EFE-ALEJANDRO GARCIA

Ostavite komentar

Komentari (0)