test

Bečka policija vjeruje da je na snimku nestala Danka

Standard

03/04/2024

15:35

Bečka policija vjeruje da je djevojčica snimljena u tom gradu nestala dvogodišnja Danka Ilić, navodeći u saopštenju da je njena porodica pogledala sliku.

„Dana 30. marta 2024. prijavio se srpski državljanin koji živi u Beču, kako tvrde vlasti u Srbiji bio je u bečkom okrugu oko 20 časova, kada je na tramvajskoj stanici „Šotenring” naišao na malo dijete“, saopšteno je iz policije.

Pošto je uočio sličnost između djevojčice i skoro dvogodišnjeg djeteta nestalog u Srbiji, napravio je snimak troje ljudi. On je to stavio na raspolaganje vlastima radi dalje istrage, navode. Kako se objašnjava u saopštenju, srpske vlasti su potom kontaktirale policiju u Austriji, pri čemu je istragu o sumnji na otmicu djeteta sprovela državna policija, Кancelarija kriminalističke policije Beč.

Nakon što je porodica nestale djevojčice pogledala video materijal, pretpostavlja se da je vrlo vjerovatno da bi to mogla biti djevojka iz Srbije, navodi se u saopštenju.

Bečka policija traži objavljivanje snimaka po nalogu javnog tužilaštva. Mole da se očevici i ljudi koji poznaju žene, jave hitno policiji i kažu gdje se nalaze.

“Informacije je anonimno moguće poslati i bečkoj Državnoj kancelariji kriminalističke policije. Broj telefona 01-31310-33800 ili možete pozvati bilo koju drugu stanicu policije.”, kazali su iz bečke policije.

Podsjetimo, mala Danka nestala je 26. marta kod Banjskog Polja u Boru i od tada se za njom intenzivno traga.

Izvor: N1
Izvor (naslovna fotografija):

MUP Srbije

Ostavite komentar

Komentari (0)