test

Tuča pijanih monaha u Hilandaru, jedan teško povrijeđen

Standard

18/09/2023

21:30

Tridesetpetogodišnji rumunski monah našao se na sudu pošto je udario 52-godišnjeg bjeloruskog monaha, nakon svađe pošto su se napili.Incident se dogodio u nedjelju popodne u manastiru Hilandar na Svetoj Gori. Kako se navodi u spisima predmeta, 35-godišnjak je udario 52-godišnjaka nogama i rukama, kao i plastičnom flašom, prenosi grčka televizija ERT news.

Pedesetdvogodišnji monah je prvobitno odvezen u Dom zdravlja Karion, gdje mu je ukazana prva pomoć. Potom je prebačen u bolnicu Poligiros, gdje se i dalje liječi sa povredama lica. Oštećeni je izjavio da ne želi da krivično goni 35-godišnjaka, a nije zahtijevao da ga pregleda ljekar.

Optuženi je priveden javnom tužiocu i optužen za nanošenje teške tjelesne povrede i upućen na suđenje Automatskom tročlanom sudu za prekršaje.

Hilandar je srpski pravoslavni muški manastir države pravoslavnih monaha koja postoji više od hiljadu godina. Manastir je sagrađen na inicijativu Svetog Save, koji je postao monah na planini Atos 1191. godine. Nalazi se u sjevernom dijelu Svete gore, na poluostrvu Halkidiki odnosno trećem njegovom prstenu – Atosu (grč. Aτoς), u sjevernoj Grčkoj.

Manastir je udaljen 2,5 km od Egejskog mora.

Ostavite komentar

Komentari (0)