test

7 životnih lekcija koje uvijek naučimo prekasno i razočaramo se

Standard

10/06/2024

21:27

Neće sve ići onako kako ti to želiš.

Neke ćeš lekcije naučiti najbolje tek onda kada se dogode baš tebi. Što više naučiš na greškama drugih, to bolje. Takođe, trebaš biti i spremna na neke stvari koje nisi tako ugodne.

Možda ćeš najbolje naučiti ove stvari tek kada ti se dogode, ali ako ćeš barem biti spremna na njih, možda ih malo lakše podneseš kada ti se dogode. Svi griješimo i događaju nam se situacije da se ne dogodi baš sve onako kako smo si zamislili i kako smo se nadali, ali to nije razlog da odustaneš. Donosimo ti životne lekcije koje svi naučimo prekasno i koje nisu baš lijepe. Bolje je da si spremna na njih, nego da te zateknu nespremnu.

1. Sve ima svoje posljedice – i ne možeš od njih bježati zauvijek
Možeš bježati od njih neko vrijeme, ali kad-tad će te sustići. Sve što radimo vuče za sobom neke posljedice, dobre ili loše, a i jedne i druge će te sustići.

2. Nećeš uvijek biti nagrađena za dobre i uspješne stvari koje si napravila
Možeš misliti da si napravila nešto odlično i biti super ponosna na sebe zbog toga, ali to ne znači i da će drugi to vidjeti i nagraditi te – bilo lijepim riječima ili pravom nagradom. Nemoj da te to obeshrabri.

3. Iako je bitno tražiti pomoć, neće ti ju svako htjeti pružiti
Uvijek se govori da je velika stvar ako neko zna kada tražiti pomoć te da je to odraz samopouzdanja. Ipak, to što si ti skupila hrabrosti i tražila pomoć, ne znači uvijek da ćeš ju i dobiti. Nekada ćeš dobiti ignorisanje, a nekada i nož u leđa. Treba biti oprezan kome se vjeruje.

4. Bolje je gledati dugoročno nego kratkoročno
U nekim ozbiljnijim situacijama želiš gledati dugoročno jer kratkoročna nagrada neće značiti puno kasnije i mogla bi shvatiti da si se zeznula.

5. Ako uvijek samo čekaš na nešto, propuštaš
Svi stalno čekamo na nešto – da smršavimo pa ćemo se onda oblačiti kako želimo, da pronađemo partnera pa ćemo onda biti srećni, da neko ide s nama negdje jer se bojimo sami… jako ćeš puno toga propustiti ako stalno čekaš i čekaš.

6. Ne sudi osobu po izgledu, nego po njenom ponašanju
Izgled ti može reći nešto o interesima te osobe, a ponašanje o njenoj osobnosti. Ako ćeš suditi ljude po izgledu, mogla bi propustiti neke super osobe.

7. Prije ćeš zažaliti ako nešto ne napraviš, nego ako napraviš
Barem si pokušala! Bolje i to nego da nisi uopšte, propustila priliku i kasnije se pitala što bi bilo kad bi bilo.

Izvor (naslovna fotografija):

Pixabay

Ostavite komentar

Komentari (0)