test

CGO: Crna Gora zaslužuje odgovornije donosioce odluka

Standard

21/05/2024

10:50

Punoljetstvo obnove nezavisnosti Crna Gora prilika je za slavlje, ali i za razmišljanje kako da ovu državu učinimo snažnijom, institucije profesionalnijima, a građanski koncept društva motorom demokratizacije i evropeizacije, saopštili su iz Centra za građansko obrazovanje.

Poručuju da Crna Gora zaslujužuje odgovornije donosioce odluka.

Iz ove nevladine organizacije su, česitajući Dan nezavisnosti, kazali da više od 77 odsto naših građana/ki nezavisnost Crne Gore vidi kao konačnu i neupitnu, dok za oko 23 odsto to još nije završeno pitanje.

To su podaci, kako navode, iz istraživanja koje je CGO sproveo kroz projekat “Plenum o crnogorsko-srpskim odnosima” na jesen 2023.

 “Posljedice neodgovornog upravljanja državom vide se u svim oblastima, a brine što se loše prakse ni u jednoj nijesu promijenile, dok su u nekima čak danas rasprostranjenije nije ranije. Društveni konsenzus o tome kakva nam država Crna Gora treba još ne postoji.

Važno je da svi radimo na tome da Crna Gora postane država odgovornih donosilaca odluka kojima je državni interes iznad svih ličnih i partijskih i na tome ćemo i ubuduće zasnivati svoj rad, zaključeno je u saopštenju CGO..

Izvor (naslovna fotografija):

FOTO: CGO

Ostavite komentar

Komentari (0)