test

Demokrate: Vodovod Podgorica nema dodirne tačke sa incidentom na području Kuća Rakića

Standard

12/06/2024

22:03

Reagujući na saopštenje DPS, u kojem su direktora Vodovoda Podgorica, Aleksandra Nišavića pozvali da podnese ostavku, zbog nedavnog incidenta, oglasile su se i Demokrate, tvrdeći da  Nišavić sanira stanje koje je ostalo iza prethodne vlasti.

U saopštenju Demokrate  DPS nazivaju Skaj partijom i pitaju se “na koji način pobjeđuju savjest kada se odluče oglasiti po pitanju podgoričkog Vodovoda, preduzeća u kome je nakon njihove pohare Podgorice naslijeđeni dug bio šest miliona eura, dok je za prethodnih 15 godina njihove bezobzirne vlasti otpisano 17,3 miliona eura potraživanja od kupaca, dok su njihove sistematizacije predviđale više direktora nego li radnika?  Pa se pitamo, kako Skaj partija nakon uništavanja svega čega su se njihovi kadrovi dohvatili i nakon dovođenja u pitanje opstanka brojnih preduzeća može na ostavke pozivati ljude koji taj ponor pokušavaju sanirati”. 

Demokrate demantuju da Vodovod Podgorica ima veze sa incidentom u mjestu Kuće Rakića, gdje je iz slavina tekla voda plave boje.

“S obzirom da očigledno kolegama ni 30 godina vlasti nije bilo dovoljno da nauče nadležnosti preduzeća, podsjetićemo ih da, kako je i gospodin Nišavić saopštio, Vodovod Podgorica nema dodirne tačke sa incidentom na području Kuća Rakića, jer su u njegovoj nadležnosti pumpne stanice u kojima je voda bila ispravna, dok je Vodovod Tuzi nadležan za mrežu na kojoj je došlo do ovakvog incidenta.  A da posjedujete i minimum moralne i etičke odgovornosti, posebno ne bi javno pominjali preduzeće čija ste pumpna postrojenja, nakon tornada zvanog DPS, ostavili u katastrofalnom stanju, zapuštena, a u iste nije ulagano godinama”, navode Demokrate u saopštenju.

Povezani članci

Izvor (naslovna fotografija):

Demokrate

Ostavite komentar

Komentari (0)