test

I danas vrelo, pad temperature tek u ponedjeljak

Standard

22/06/2024

07:01

Na sjeveru Crne Gore, pretežno sunčano, a uz popodnevni razvoj oblačnosti samo ponegdje, uglavnom na planinama može biti prolazne kiše. Vjetar slab, u višim predjelima umjeren jugozapadni. I dalje vruće, temperatura do 37 stepeni. Na jugu pretežno sunčano, uz obalu uz maestral. Temperatura do 40 stepeni.

More malo talasasto, prema kraju dana u jačanju na umjereno. Vjetar slab do umjeren zapadnih smjerova. Temperatura mora oko 26 stepeni. UV indeks oko 9 uv-jedinica.

Prognoza za naredna tri dana

Narednih dana na sjeveru, u nedjelju i dalje pretežno sunčano, ali uz nešto više oblaka, u popodnevnim satima uz mogućnost za prolaznu kišu. U ponedjeljak promjenljivo, uz kišu ili pljusak praćen grmljavinom. Već od nedjelje koji stepen niže temperature, a u ponedjeljak značajniji pad

Na jugu pretežno sunčano. Od ponedjeljka nešto više oblaka, pa i ovdje može biti malo kiše ili pljuska. Temperatura od preksjutra u postepenom, blagom padu.

EVROPA

Nastavlja se veliki kontrast između vrele istočne i svježe zapadne polovine Evrope. I sjutra će kiše biti u Francuskoj, Njemačkoj, Švajcarskoj, te jugu Švedske, a popodnevnih pljuskova u baltičkim zemljama, Poljskoj, Ukrajini i ponegdje na Balkanu. Najhladniji glavni grad Bern s temperaturom do 15 stepeni, najtoplije Skoplje do 40, te Podgorica, Atina i Tirana do 39 stepeni.

BALKAN

Na Balkanu sunčano i veoma vruće. Samo na krajnjem zapadu i sjeveru biće popodnevnih pljuskova uz grmljavinu. Na zapadu nekoliko stepeni niže temperature u odnosu na danas, oko 30, na jugu i istoku i dalje do 40 stepeni.

Izvor (naslovna fotografija):

Ilustracija; Pixabay

Ostavite komentar

Komentari (0)