test

Lazar Šćepanović imenovan za v.d. načelnika Sektora za borbu protiv kriminala

Standard

28/11/2023

16:15

U cilju jačanja svih kapaciteta u borbi protiv organizovanog kriminala, ministar unutrašnjih poslova (MUP) Danilo Šaranović postavio je danas za vršioca dužnosti načelnika Sektora za borbu protiv kriminala dosadašnjeg načelnika Regionalnog centra bezbjednosti ''Zapad'', Lazara Šćepanovića, saopšteno je iIz tog ministarskog resora.

Iz tog ministarskog resora saopštili su da rezultati dosadašnje “beskompomisne” borbe protiv svih oblika kriminala Šćepanovića su preporučili za rješenje na ovoj poziciji.

Ministar Šaranović je, kako je navedeno, prepoznao da je pored odlične saradnje SPO sa Specijalnim državnim tužilaštvom i GST Vladimirom Novovićem potrebno i da se drugim djelovima kriminalističke policije mora, kako je kazao, “pružiti dodatna snaga, sa jednim ciljem – mafija mora biti pobijeđena”.

Iz MUP-a su kazali da potreba za korišćenjem punih kapaciteta sistema bezbjednosti u cjelini nasušna je potreba društva u borbi protiv kriminala i sistemu su, kažu, “potrebni pojedinci koji mogu u punom kapacitetu, usredsređeni na oblast kojom rukovode, odgovoriti svim izazovima i izdići nivo borbe protiv organizovanog kriminala na jedan novi i bolji nivo”.

“Postavljenjem jednog od najboljih kadrova na ovu poziciju jačaćemo snagu Specijalnog državnog tužilaštva i tužilačke organizacije u cjelini. Apsolutno svi kapaciteti Ministarstva unutrašnjih poslova biće stavljeni na raspolaganje GST Novoviću u narednom periodu”, istakao je Šaranović.

Izvor (naslovna fotografija):

Šaranović – Šćepanović/ MUP

Ostavite komentar

Komentari (0)