test

Ministarstvo sugeriše: Organizovati polumatursko veče u OŠ “Vlado Milić”, utvrditi pojedinačnu odgovornost

Standard

21/05/2024

10:05

Uskraćivanje doživljaja polumaturske večeri jednoj generaciji, konkretno polumaturantima JU OŠ `Vlado Milić`, predstavlja kolektivno kažnjavanje kojim bi se, svim sadašnjiim i budućim učenicima, poslala pogrešna poruka

“Krivica, kako u ovom tako i u svakom drugom slučaju, mora biti pojedinačno utvrđena i adekvatno sankcionisana. S tim u vezi uputićemo Školi sugestiju da polumatursko veče, za one učenike čija krivica nije utvrđena, bude organizovano kako je to bilo i planirano”, navode iz MPNI. 

Podsjećamo, tokom bakljade kojom su učenici Osnovne škole “Vlado Milić” u Donjoj Gorici proslavljali kraj školske godine, zapaljen je krov te obrazovne ustanove. 

“Takođe, obavještavamo javnost da je u veoma kratkom roku Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija izradilo projekat i obezbijedilo sredstva za hitno saniranje posledica požara u JU OŠ „Vlado Milić“. Nakon sprovođenja postupka javnih nabavki koji je u nadležnosti Škole, pristupiće se izvođenju radova u što skorijem roku”, navode iz MPNI. 

Po okončanju postupka utvrđivanja krivice pred nadležnim organima, Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija će, ističu, pokrenuti postupak nadoknade štete od roditelja, odnosno staratelja učenika za koje se utvrdi da su odgovorni za izazivanje požara.

“Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija će istrajati u utvrđivanju odgovornosti i svih ostalih aktera u ovom događaju, o čemu će javnost biti informisana. Veoma je važno istaći da će Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija istovremeno preduzimati mjere i raditi na zakonskim rješenjima u cilju prevencije i suzbijanja svih pojava koje, između ostalog, jedan značajan i svečan trenutak, kao što je završetak škole, mogu pretvoriti u djelo izazivanja opšte opasnosti po život i zdravlje ljudi. Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija ostaje posvećeno osnaživanju obrazovno-vaspitnih institucija, jednako važnom ostvarivanju obrazovne i vaspitne funkcije, te stvaranju sigurnog okruženja za svu našu djecu”, zaključuju u saopštenju. 

Izvor (naslovna fotografija):

Antena M

Ostavite komentar

Komentari (0)