test

Potpisan Granski kolektvni ugovor između Ministarstva prosvjete i Samostalnog sindikata đačkih i studentskih domova

Standard

18/04/2024

21:19

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija, Anđela Jakšić-Stojanović i predsjednica Samostalnog sindikat đačkih i studentskih domova Crne Gore, Magdalena Kasalica, danas su potpisale Granski kolektivni ugovor o Izmjenama i dopunama Granskog kolektivnog ugovora za ustanove učeničkog i studentskog standarda.

“Izmjene se odnose na povećanje koeficijenata zarada u iznosu od 10 odsto od 1.jula, dok će se od 1. septembra 2024. godine, zarade uvećati u neto iznosu od kumulativno najmanje 17 odsto (uključujući povećanje od 10 odsto u bruto iznosu od 1. jula 2024. godine)”, saopšđteno je iz MPNI.

Dogovor je postignut uz dijalog i međusobno razumijevanje svih uključenih strana, što naglašava važnost konstruktivnog pristupa i saradnje.

“Uz potpisivanje navedenog ugovora, takođe je potpisan i Sporazum o obezbjeđivanju sredstava za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u domovima učenika i studenata u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Prema ovom sporazumu, Vlada Crne Gore tj. resorno ministarstvo se obavezalo da godišnje uplati iznos od po 70.000 eura u naredne tri godine čime se pruža podrška rješavanju stambenih pitanja zaposlenih i doprinosi poboljšanju kvaliteta života i rada zaposlenih u oblasti ustanova učeničkog i studentskog standarda.

Ostavite komentar

Komentari (0)