test

Raičević betonira, ali neće da komentariše, inspekcija najavila da će danas u kontrolu

Standard

18/06/2024

06:59

Glavni i odgovorni urednik portala In4S Gojko Raičević nije želio da komentariše činjenicu da je u nedjelju snimljen na plaži u Buljarici gdje usred dana radi na mješalici za beton na mjestu gdje se, mimo procedura i pravila, usred turističke sezone dovršava privremeni objekat – plažni bar.

” Nemam komentar”, kratko je Raičević kazao Pobjedi na pitanja da li je i na koji način povezan sa građevinskim radovima za koje nadležni kažu da se ne mogu izvoditi u jeku turističke sezone.

Rukovodilac službe za kontrolu u JP „Morsko dobro“ Srđan Radić potvrdio je Pobjedi da su njihovi službenici minulih dana reagovali na sve prijave ili nepravilnosti i kršenje procedura koje su minulih dana uočili na terenu, a o svemu su sačinili službenu zabilješku i slučajeve procesuirali dalje komunalnoj ili građevinskoj inspekciji.

Kazao je da nije upoznat o kojim se sve poimenice slučajevima radi, ali je precizirao da jun svakako nije termin za ovu vrstu radova.

” Mješalica za beton i gradnja plažnog bara u nedjelju na Buljaričkoj plaži nemaju odobrenje Morskog dobra, rokovi za takve poslove davno su prošli, a pritom je za svako betoniranje potrebna izričita prethodna saglasnost koja se dobija u utvrđenim procedurama”, kazao je Radić Pobjedi.

Naveo je da ta pravila važe za sve, bez obzira o kome se radi ili stoji iza radova.

Kazao je da su Morskom dobru u ovakvim slučajevima donekle vezane ruke, budući da nemaju upravnu nadležnost i da je ostalo na inspekcijama, a Morsko dobro može samo da urgira da se prijavljeni slučajevi procesuiraju.

Načelnik Komunalne inspekcije Vladan Braunović kazao je juče Pobjedi da će komunalni inspektor danas obaviti nadzor na objektu u Buljarici.

U pisanom odgovoru Pobjedi nije precizirao da li su dobili prijavu za konkretan slučaj.

” S obzirom na to da obustavljamo građevinske radove na cijeloj teritoriji opštine Budva, u deficitu smo sa terenskim radnicima, pa molim za razumijevanje”,naveo je Braunović u odgovorima na pitanje Pobjede da li su opštinske inspekcijske službe obišle teren, odnosno da li su dobile prijavu o kršenju zabrane gradnje u vrijeme sezone.

Prema riječima Srđana Radića iz Morskog dobra, ključni problem imaju s tim što se nelegalni radovi odvijaju ili rano ujutro, kasno popodne ili tokom vikenda kako bi se izbjegle pravovremene kontrole.

” Zbog toga su građani, ali i mediji naši saveznici i poželjno je svaku uočenu nepravilnost prijaviti ili Morskom dobru ili direktno Upravi za inspekcijske poslove, kako bi se ubrzalo reagovanje”, naveo je Radić.

Na pitanje što kao upravljač koji nema ingerencije upravnog nadzora, mogu da preduzmu da se ovakve stvari ne događaju, Radić je najavio da će Morsko dobro inicirati da se i ove godine uvedu mješoviti timovi te institucije, policije i inspekcijskih službi kako bi se poboljšala efikasnost u radu i prevazišle barijere koje postoje zbog disperzije ovlašćenja ili potencijalnih opstrukcija, od opštine do opštine.

Kazao je da je i pored svih prolongiranja ovogodišnje pripreme za sezonu, i tolerisanja prolongiranja radova, sve mimo 1. juna narušava i samu sezonu.

Izvor: Pobjeda
Izvor (naslovna fotografija):

Screenshot

Ostavite komentar

Komentari (0)