test

STANDARD SAZNAJE: Uskoro rotacija ispitnih komisija za vozačke ispite – PODGORICA samo za privilegovane

Standard

03/04/2024

13:49

Iz Ministarstva prosvjete, nauka i inovacija su prošle nedjelje naveli da je formirana radna grupa od predstavnika Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija, Ministarstva unutrašnjih poslova i auto škola koja bi trebalo da uskoro pripremi nove pravilnike o bližem načinu organizovanja i sprovođenja polaganja vozačkog ispita kao i radu ispitnih komisija, saznaje portal Standard.

Prema saznanjima portala Standard, planirano je da se na godišnjem nivou smanji broj rokova za polaganje vozačkih ispita, što će u određenoj mjeri usporiti rada auto škola, što se i u ranijem periodu pokazalo veoma lošim rješenjem.

Ono sto od sljedećeg roka očekuje kandidate i auto škole, jeste i promjema komisija za polaganje vozačkih ispita u svim opštinama.

Prema informacija do kojih je došao portal Standard, komisije će se promijeniti u svim opštinama, dok će u Podgorici biti najmanje promjena, jer pojedini zaposleni iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija neće biti rotirani u drugim opštinama.

Najveci dio zaposlenih u ovom ministarstvu, vec decenijama drži čvrsto Podgoricu.

Prema saznanjima Standarda, najčešći razlog zašto je Podgorica primamljiva, jeste da ima najveći broj kandidata i da je najisplativija za članove komisija.

U imovinskom kartonu jednog javnog funkcionera koji je do prošlog roka bio član komisije u Podgorici, može se vidjeti da se naknada za jedno polaganje u Podgorici kreće u rasponu od 700 do 800 eura, dok u gradovima sa manjim brojem kandidata, taj iznos je i nekoliko puta manji.

Da li će Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija uspjeti da obezbijedi da se svi članovi rotiraju bez obzira iz koje su institucije, znaće se već od narednog ispitnog roka.

Izvor (naslovna fotografija):

Ilustracija

Ostavite komentar

Komentari (1)

Marko

03 Apr. at 15:57

Znaju pojedini iz ministarstva dje ima najvise para

POVEZANI ČLANCI