test

Sunčano i vruće, do 36 stepeni

Standard

18/06/2024

07:07

Na sjeveru Crne Gore danas sunčano i vruće. Neće biti značajnijeg vjetra, a temperatura do 33 stepena. Na jugu takođe sunčano i vruće. Temperatura do 36 stepeni.

More malo talasasto. Uz obalu biće maestrala, na Ulcinjskoj rivijeri umjerenog. Temperatura mora 24 stepena.

CRNA GORA tri dana – sjever

Narednih dana na sjeveru, sunčano, u četvrtak nešto više oblaka. Temperatura nastavlja da raste, u četvrtak ponegdje i preko 35 stepeni.

CRNA GORA tri dana – jug

Na jugu sunčano, veoma vruće i uz visok UV-indeks. Uz obalu svakodnevno biće umjerenog do pojačanog sjeverozapadnog vjetra. Temperature će se u dolinama Zete i Morače sasvim priližiti, a ponegdje i dostići 40 stepeni.

EVROPA

Duboki ciklon koji je proteklih dana bio u oblasti Britanskih ostrva, postepeno se premještao južnije, pa je sada s centrom zapadno od obala Portugala. Tako će Pirinejsko poluostrvo narednih dana imati hladnije vrijeme od prosjeka, dok će istočna, centralna i južna Evropa biti pod uticajem anticiklona i izraženo tople vazdušne mase sa sjevera Afrike, što će usloviti prvi toplotni talas ove sezone. Sjutra kiša na Pirinejima, u zemljama Beneluksa i Skandinaviji, a u ostatku kontinenta sunčano i veoma vruće. Najhladniji glavni grad sjutra Oslo, do 17 stepeni, najtopliji Atina i Skoplje – do 37.

BALKAN

Na Balkanu sunčano i vruće. Temperature u gotovo svim oblastima iznad 30 stepeni, a najvrelije na jugu Grčke, do 40.

Izvor (naslovna fotografija):

Ilustracija

Ostavite komentar

Komentari (0)