test

Veoma toplo, do 40 stepeni

Standard

21/06/2024

07:16

Na sjeveru Crne Gore danas pretežno sunčano i veoma toplo vrijeme. Na jugu vreli prvi ljetnji dan. Temperatura do 40 stepeni.

CRNA GORA – Sjever

Na sjeveru Crne Gore, pretežno sunčano i veoma toplo vrijeme. Vjetar slab do umjeren, promjenljiv . Temperatura u najtoplijim mjestima do 38 stepeni.

CRNA GORA- Jug

Na jugu vreli prvi ljetnji dan. Temperatura do 40 stepeni, uz slab do umjeren vjetar promjenljiv.
MORE: umjereno talasasto, tokom noći u smirivanju. Vjetar slab do umjeren zapadni. Temperatura mora do 25 stepeni. UV indeks veoma visok, oko 9 uv jedinica.

CRNA GORA- tri dana – Sjever

Narednih dana na sjeveru, u subotu bez promjene, a u nedjelju nešto manje vruće, a uz prolaznu oblačnost, u planinama lokalno je moguć koji pljusak sa grmljavinom.

CRNA GORA- tri dana – Jug
Na jugu pretežno sunčano ili malo do umjereno oblačno uz blagi pad temperature u nedjelju.

Evropa:

Nastavlja se serija talasa na zapadu kontinenta, jedan se premješta
prema centralnim oblastima, a novi zahvata Britanska ostrva. Ovi sistemi će donijeti mjestimično kišu, pljuskove i grmljavinu u zapadnim i dijelu centralnih predjela. Ponegdje će kiše biti i na području Rusije. I dalje se zadržava veoma topla vazdušna masa uz stabilno i sunčano vrijeme, na područje centralnog Mediterana juga i jugoistoka kontinenta. Najviša dnevna temperatura u glavnim gradovima od 21 stepen u Helsinkiju do 40 u Podgorici.

Balkan:

Balkan je najtopliji region kontinenta sa ekstremno visokim temperaturama i pretežno sunčanim vremenom. Temperatura uglavnom od 35 do 40 stepeni.

Izvor (naslovna fotografija):

Ilustracija

Ostavite komentar

Komentari (0)