test

Voli i Giraudi za HORECA partnere: Premium stejkovi i slaganje najfinijih ukusa

Standard

09/04/2024

08:13

U organizaciji kompanije Voli sa partnerom Giraudi Meat the Extraordinary Monte Carlo čiji su beef barovi proglašeni za najbolje u svijetu, održana je edukativna prezentacija u Volijevom restoranu Bar 11 (kružni tok Kotor-Tivat-Budva).

Internacionalno poznati italijanski chef Davide Bigarella, predstavio je načine pripremanja najfinijih stejkova black angus govedine porijeklom sa američke Creekstone farme.

Angus Aberdin goveda predstavljaju rasu originalnog škotskog porijekla. Hrane se  pretežno travom, uz dodatak sijena i koncentrovanog dijela u  zimskom periodu. Osobine ove rase su rano stasavanje i odličan kvalitet mesa uz mali udio potkožnog masnog tkiva – mramornosti, bez suvišne potkožne masti.  Meso Angus goveda je izrazito sočno, mekano, specifičnog ukusa i idealno za različite vrste pripreme. Sadrži visok procenat beta karotena, vitamina B i E, omega 3, kao i minerale poput kalcijuma, magnezijuma, kalijuma itd.

Uz sjajnu prezentaciju pripreme najfinijih stejkova, ali i načina adekvatnog korišćenja preostalih djelova mesa, posjetioci su imali priliku da uživaju u pažljivo odabranom vinu i sirevima.

Slaganje vina i hrane je poseban segment hedonizma, a znalački ukomponovani ukusi čine nov, superioran gastronomski efekat koji  doprinosi istinskom uživanju.

Domaći, a svjetski brend Plantaže, dugi niz decenija posvećen kreiranju vina kojima svijet vjeruje, dao je najveći doprinos širenju vinske kulture i promociji Crne Gore kao male  zemlje velikih vina. Predstavljena je limitirana serija Perla, edicija 3 stila vina: bijelo, rose i crveno,  kreiranih i namijenjenih isključivo za najprestižnije HORECA objekte, a pored njih i Val Rose, Nota, Vranac Reserve i VINA Stari podrum Cuvee Terroar i Merlot.

Vindija sirevi svjetskog glasa – tradicionalan način izrade, optimalno trajanje i posebna njega sira tokom zrenja, dio su nenadmašnog umijeća Vindijinih sirara koji kreiraju proizvod za vrhunsko uživanje. Vindija je započela s proizvodnjom sireva prije više od pola vijeka. Danas kvalitet Vindija sireva pored miliona zadovoljnih ljubitelja ove drevne namirnice prepoznaju i stručnjaci širom svijeta, koji su ih ovjenčali vrijednim nagradama. Uz široku lepezu sireva od kozjeg, kravljeg i ovčjeg mlijeka, bez daha ostaju i najkritičniji poznavaoci najistančanijih ukusa.

Posjetioci su imali priliku da se upoznaju i sa ponudom fantastičnih francuskih Isigny sireva. Brend je poznat po visokokvalitetnim, zanatskim proizvodima koji se izrađuju tradicionalnim metodama. Proizvode se od mlijeka krava koje se napasaju na bujnim pašnjacima Normandije. Isigny je osnovan u 16. vijeku, a  uz brojna međunarodna priznanja posjeduje prestižni status AOP  koji potvrđuje da su proizvodi izrađeni prema tradicionalnim metodama i koristeći lokalne sastojke.

Ukoliko želite da se pridružite partnerima Voli Premium HORECA, obratite se Tomislavu  Androviću, menadžeru  Premium food & beverage Voli HORECA – [email protected], konatakt tel. 069102103

U Voli marketima su vam dostupni neki od ovih prozvoda, predlažemo da ih probate i doživite originalne i autentične ukuse svjetski priznatih brendova.

Izvor (naslovna fotografija):

Davide Bigarella

Ostavite komentar

Komentari (0)