test

Janković: Višedecenijski problem vodosnabdijevanja Prijestonice biće riješen, obezbijeđena nepovratna sredstva u iznosu 12,5 miliona eura

Standard

03/07/2024

12:26

Predsjednik OO URA Cetinje Slavko Šole Janković ističe da unaprijeđenje sistema vodosnabdijevanja podrazumijeva izgradnju nove vodovodne mreže, ali i rekonstrukciju svih dijelova postojeće, uz to izgradiće se i novi sistem pumpnih stanica čime će se zaokružiti kompletan proces.

“Od promjene vlasti, Cetinje je postalo veliko gradilište u kojem se brine o svakom njegovom kutku, ipak jedan od najvećih infrastrukturnih problema vodosnabdijevanje, koje decenijama muči naše sugrađanke i sugrađane, izvjesno će biti riješeno. Obezbijeđena su nepovratna sredstva u iznosu 12.500.000€ koja će biti utrošena za izgradnju novog vodovoda i solarne elektrane. Ukupna vrijednost projekta iznosi 21.200.000€ i predstavlja do sad najveću investiciju u Prijestonici”, saopštio je Janković.

“Nakon rekonstrukcije 8 gradskih saobraćajnica, izgradnje preko 350 novih parking mjesta, rekonstrukcije 12 dječjih igrališta, sportskih terena i ozelenjavanja brojnih gradskih površina, adaptacije Doma zdravlja, finalizacije radova na stadionu, izgradnje žičare Kotor-Lovćen, otvaranja novih radnih mjesta na području Gornjeg Oboda, izgradnje prihvatilišta za napuštene životinje i brojnih drugih projekata koji su realizovani u Prijestonici sigurni smo da za Cetinje dolaze mnogo ljepši dani”, poručuje je Janković.

“Koristim ovu priliku da ze zahvalim svim svojim kolega iz Prijestonice Cetinje i Vlade Crne Gore koji su u protekle dvije godine davali nesebičnu podršku pri realizaciji ovako značajnih projekata za naš grad”, zaključio je Janković.

Izvor (naslovna fotografija):

URA

Ostavite komentar

Komentari (0)