test

SPAJIĆ SA KARAĐORĐEVIĆEM O BITCOINU: Zašto se od javnosti krije informacija o sastanku?

I. Đoković

17/12/2023

09:54

Srpski princ Filip Karađorđević razgovarao je prije dva dana sa crnogorskim premijerom Milojkom Spajićem o ''EL SALVADOR BITCOIN-u'' na sastanku kom je prisustvovao i njegov osnivač i arhitekta Samson Mow.



No, ono što je zanimljivo je da crnogorska javnost nije bila informisana putem zvaničnih kanala informisanja Vlade Crne Gore da se sastanak desio.

PR služba Vlade CG nije detalje o sastanku poslala medijima, nije objavila ništa o istom na zvaničnom vebsajtu Vlade, kao ni na jednom od zvaničnih naloga na društvenim mrežama.

Portal Standard je uputio pitanja PR službi Vlade Crne Gore sa pitanjem da li se sastanak desio i zašto javnost nije informisana o njemu.

U njihovom odgovoru koji smo dobili stoji, da shodno evidenciji Kabineta predsjednika Vlade u mandatu 44. Vlade nije došlo do pomenutog susreta.

Njihov odgovor zvuči nevjerovatno imajući u vidu fotografiju kao i čitav niz postova na Twitteru koji pokazuju upravo suprotno.

Uprkos odgovoru iz PR službe Vlade CG da se sastanak nije desio, Twitter nalozi povezani sa kompanijom JAN3 koja je kreator ovog bitcoina, objavili su sa sve fotografijom detalje sastanka Spajića sa Samsonom Mowom arhitektom “EL Salvador Bitcoina”.

Osim Mowa sastanku je, kako se može vidjeti na fotografiji, prisustvovao i srpski princ Filip Karađorđević.

JAN 3, kompanija koja se bavi kriptovalutama, objavila je na svom Twitter nalogu da se satanak desio u prostorijama VLade Crne Gore i da je sastanku prisustvoao Samson Mow i Ben Van Hool.

„Tim JAN3 pokrenuo je plodnu diskusiju o tome kako bitcoin može pomoći Crnoj Gori da iskoristi neiskorišćeni hidroelektrični potencijal i još mnogo toga“, navodi se u objavi kompanije na Twitteru nakon sastanka u Vladi Crne Gore.

No, osim što su njihov post retweetovali, par Twitter naloga povezanih sa kripotovalutama su takođe uz fotografiju sa sastanka postovali o njemu, a neki su objavili i da je premijer postao vlasnik Bitcoin-a.

Izvor (naslovna fotografija):

Twitter

Ostavite komentar

Komentari (1)

neko

17 Dec. at 10:42

Ko god se sa Karađorđevićima u kolo uhvatio tužnu sudbinu je za posledicu imao.
Učite istoriju. Da nikad i nijednog Crnogorca ne snađe takvo zlo.