test

U Plavu počinje izgradnja novog hotela, ljetnja sezona obećava

Standard

23/06/2023

07:21

U Plavu će ubrzo početi da se gradi novi hotel velikih kapaciteta, za koji je jedan stanovnik iz ovog grada koji živi u inostranstvu, opredijelio oko trinaest miliona eura, najavio je direktor lokalne turističke organizacije u ovom sjevernom gradu, Edo Feratović.

Povezani Članci

On je kazao da su upravo ovih dana završene sve administrativne pretpostavke, dozvole i sve ostalo, i da bi taj hotel mogao biti u funkciji već naredne godine.

“Hotel će se graditi na vrlo atraktivnoj lokaciji, na obali Plavskog jezera. Uz hotel ‘Plavsko jezero’, koji je u fazi završnih radova na rekosntrukciji, sljedeće godine ćemo imati unaprijeđene smještaje kapacitete visokog sadržaja”, kazao je Feratović za Portal RTCG.

Prema njegovim saznanjima oba nova hotela biće uvezani u hotelske lance na crnogorskom primorju, tako da se očekuje da Plav postane redovna turistička destinacija za goste koji dolaze na primorje, a žele da u nekoliko dana posjete i Nacionani park ‘Prokletije’.

“Mislim da ćemo sa dva hotela, uz sve već postojeće hotele, hostele, eko naselja i druge privatne ugostiteljske kapacitete, riješiti problem smještajnih kapaciteta u Plavu, koji je do sada bio izražen”, rekao je Feratović.

On je ocijenio da je turistička sezona u Plavu i Nacionalnom parku „Prokletije“, uprkos lošim vremenskim prilikama koje su bile do prije nekoliko danas, počela veoma dobro i očekuje da će premašiti prošlogodišnju.

Feratović je kazao da ne bi volio da previše obećava, ali je dodao da je vrlo optimističan u pogledu uspjeha ovogodišnje turističke sezone.

“Uz već od ranije poznate manifestacije, već od ove godine imaćemo i neke nove, i nadam se da ćemo privući goste da posjete Plav i Nacionalni park ‘Prokletije’”, kazao je direktor TO Plav.

On je podsjetio da je upravo završena Limska regatta, kao i treće kolo Lige izviđača, sa više stotina učesnika u okviru koje je zasađeno šesto sadnica u gradskoj zoni.

“Već sjutra počinje planinarski pohod pod nazivom “Obroncima starca”, za koji se prijavilo neočekivano mnogo planinara, ne samo iz Crne Gore, već i iz regiona. Sada imamo preko stotinu prijavljenih učesnika za taj planinarski pohod. Prokletije se sve više prepoznaju kao veliki planinski i turistički resurs Crne Gore”, rekao je Feratović.

Direktor TO Plav je kazao da je krajnji cilj da se turistička sezona u ovom sjevernom gradu što više produži.

“Pokušavamo da da ostvarimo sve pretpostavke, uključujući i ugostiteljski smještaj, da sezona u Plavu ne traje samo dva mjeseca, već makar pola godine, ako ne i čitavu godinu. Za to je potrebno da prepoznamo sve dosadašnje nedostatke i da radimo sve na otome da ih otklanjamo”, rekao je Feratović.

On je najavio i već poznate manisfestacije kao što su Dani borovnice, ali sa nekim novim sadržajima, kao i to da 9. jula organizuju triatlon, odnosno takmičenje u biciklizmu, plivanju Plavskim jezerom i trčanje.

“Mogli bi zaključiti da se već osjeća veliki priliv turista, a ubrzo se očekuje i dolazak brojene plavske dijaspore, kada se osjeća da ovaj grad postaje prava turistička destinacija. Sa svim onim što imamo u planu, vjerujem da nas u narednim godinama očekuje, da se tako izrazim, turistička revolucija”, kazao je direktor Turističke organizacije Plav.

Ovaj mladi čovjek podsjeća na to da je prema svim statističkim pokazateljima 1980. godine Plav imao više turista nego neke najpoznatije turističke metropole na crnogorskom primorju.

“Mi moramo sve što možemo učiniti da i Plav postane turistička metropola. A vjerujem da će tome doprinijeti i ova dva nova velika hotela, koji bi sljedeće sezone trebalo da rade punim kapacitetom”, zaključio je direktor TO Plav.

Izvor: RTCG
Izvor (naslovna fotografija):

Plavsko jezero

Ostavite komentar

Komentari (0)