test

Ko su stradali ”Škaljarci”: Kaluđerović hapšen zbog eksplozivnih naprava – Roganović uspješni bokser sa Cetinja

I. Đoković

20/06/2024

11:33

Na Cetinju su danas od eksplozivne naprave nastradali Petar Kaluđerović i Dragan Roganović, obojica prema sananjima portala Standard pripadnici Škaljarskog klana, dok je bezbjednosno interesantna osoba Taso Jovanović povrijeđen.

Prema zvaničnim informacijama iz policije eksplozivna naprava je aktivirana u blizini Sportskog centra na Cetinju oko 09.00 sati.

Od posljedica eskplozije bombe na licu mjesta je poginuo Petar Kaluđerović, dok je Dragan Roganović preminuo u bolnici od zadobijenih povreda.

I Kaluđerović i Roganović su od ranije bili poznati policji.

Ime Petra Kaluđerovića (20) pominje se u medijima u aprilu ove godine kada je u akciji policije uhapšen sa još tri osobe zbog krivičnog djela nezakonito držanje oružja i eksplozivnih naprava.

Tada je prema informacijama iz policije Kaluđerović uhapšen i određen mu je pritvor nakon što mu je forenzičkim vještačenjem utvrđeno prisustvo čestica eksplozivnih materija (pentrita i tnt).

Kada je Kaluđerović izašao iz pritvora nije poznato.

Bivši bokser i nekadašnji tjelohranitelj Gorana Radomana – prve žrtva ”rata” Kavčana i Škaljaraca

Drugi pripadnik škaljarskog klana koji je sa Kaluđerovićem ubijen danas na Cetinju je Dragan Roganović (36) koji je inače bio poznati bokser i svojevremeno mu je prognozirana blistava karijera.

Zbog sjajne tehnike i bokserskog umijeća, njegovi su mečevi bili izuzetno atraktivni, ali je zbog nedostatka novca bio u nemogućnosti da se u potpunosti posveti toj plemenitoj vještini.

U profesionalnom ringu slavio je u devet borbi, dok je u posljednjem meču boksovao neriješeno.

No, kao i Kaluđerović i Roganović je bio od ranije poznat policiji kada je ranjen 7. decembra 2017. godine oko 18.15 sati na Cetinju. Tada je na njega dok je izlazio iz automobla iz automata “kalašnjikov” zapucala nepoznata osoba. Motiv napada nikada zvanično nije objavljen, a metak ga je pogodio u leđa.

Roganović je osim po svojoj bokserskoj karijeri bio poznat i kao tjelohranitelj Gorana Radomana, koji je u februaru 2015. godine kao prva žrtva u škaljarsko-kavačkom ratu ubijen u Beogradu.

Više puta pokušao da ubije svog kuma

Od eksplozije bombe danas na Cetinju ranjen je Taso Jovanović (46), koji više od deset godina puni stupce crne hronike.

On se još 2015. godine sumnjičio da je pokušao da ubije svog kuma Neđeljka Perovića na Cetinju, kada je ispalio pet hitaca, ali ovaj je pukom srećom izbjegao svaki metak.

Tri godine kasnije Jovanović je ponovo pokušao da ubije Perovića.

Jovanović je, kako se sumnja, 5. novembra 2018. godine, u ulici Baja Pivljanina u Cetinju, ispalio više projektila u pravcu Aleksandra Jabučanina i Perovića i tom prilikom ih je obojicu teško ranio.

Jovanović se nakon bjekstva i skrivanja nagodio sa tužilaštvom i odležao četiri godine i osam mjeseci u zatvoru.

I sam Jovanović je ranije bio ranjavan, a bio je i meta nepoznatih počinilaca koji su mu zapalili motocikl.

Na njega je pucano u julu 2013. godine kada mu je maskirani napadač prišao s leđa i sasuo u njega šest metaka, a pogodilo ga je čak pet. Jovanović se tada kretao ka teretani na Cetinju, a napadač ili više njih pobjegli su nakon paljbe.

Izvor (naslovna fotografija):

AntenaM

Ostavite komentar

Komentari (0)