test

Krapović: Insistiramo na smjeni Brđanina

Standard

22/02/2024

16:13

Na današnjoj sjednici Vlade se raspravljalo o smjeni direktora Uprave policije Zorana Brđanina iako zvanično inicijativa ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića tim povodom nije bila tema današnjeg zasijednja, jer ta inicijativa još nije prošla kadrovsku komisiju Vlade - saopštio je nakon sjednice Vlade ministar odbrane Dragan Krapović.

”Konkretno potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić je insistirao da u narednom periodu Vlada odlučuje o tome i ispoštuje, odluku parlamenta. I mi smatramo da je potrebno da se taj stav od strane Vlade ispoštuje i da Vlada donese odluku o razrješenju Brđanina. Vjerujem da bi takva jedna odluka značajno doprinijela još boljim rezultatima bezbjednosnog sektora i pravosuđa u Crnoj Gori. Smatram da je to nasušno potrebno u ovom trenutku. I naravno mi smo insistirali na tome i to će tako biti, vidjećete”, kazao je Krapović novinarima nakon sjednice Vlade.

Odgovarajući na pitaje kada će se ta inicjativa naći na sjednici Krapović je naveo da Demokrate jako vode računa o ,,harmoničnim odnosima u Vladi”.

”Ima naravno razmomilaženje u mišljenjima . Ja vjerujem da će se to desiti jako brzo u narednom periodu. Insistiramo na tome”, poručio je Krapović.

Komentarišući stav ministra pravde Andreja Milovića da je stanje u bezbjednosnom sektoru zabrinjavajuće, Krapović je naveo da Milović ima prvao na svoj stav.

”Ja ne dijelim to mišljenje, naravno postoje problemi. Mi u Demokratama svakodnevno insitiramo na rješavanju tih problema. Rekao bih da u odnosu na ono što je rad bezbjednosnog sektora da i akcije i događaji iz prethodnih dana potvrđuju da borba protiv organizovanog kriminala i korupcije neće stati, što je prioritet broj jedan, posebno u kontekstu pristupanja EU”, dodao je on.

Izvor (naslovna fotografija):

Zoran Brđanin

Ostavite komentar

Komentari (0)