test

Kurti tužio Milovića: Traži 2.000 za duševne boli

Standard

02/01/2024

15:27

Bivši direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Artan Kurti traži tužbom od ministra pravde Andreja Milovića da mu isplati 2.000 eura po osnovu naknade nematerijalne štete zbog pretrpljenih duševnih bolova zbog povrede časti i ugleda nastalih usljed objavljenih, kako je naveo, neistinitih informacija u dnevnom listu Pobjeda.

U intervjuu ministar pravde optužuje bivšeg premijera Dritana Abazovića da je preko da je preko generalnog inspektora ANB-a Artana Kurtija u tu službu „sa ulice“ doveo desetine ljudi bez provjera i profesionalne obrade  i da je pod Kurtijevom komandnom palicom organizvao protivzakonito praćenje ljudi.

Navodi se i da je bivši generalni inspektor ANB-a smijenjen zbog zloupotreba službenog položaja i zloupotrebe ovlašćenja i da je bilo mnogo nepravilnosti i nezakonitosti poput nelegalnog protivzakonitih praćenja ljudi.

„Više od 50 ljudi, a moguće i 70-80  je zapošljeno u ANB-u na taj način  otkad je Kurti došao u Agenciju, pa do njegovog razrješenja“, naveo je tada Milović, piše u tužbi.

Navodi se da su navodi Milovića netačni, tendenciozni, zlonamjerni i nijesu potkrijepljeni nikakvim dokazima, te da predstavljaju moralnu i profesionalnu diskvalifikaciju Kurtija.

„Objavljivanjem ovih neistina, komentara i navoda u tekstu, tužiocu su nanijeti duševni bolovi zbog povrede časti i ugleda koji su doveli do intenzivnog poremećaja psihičke ravnoteže, naročito imajući u vidu reputaciju koju je gradio“, navodi se u tužbi.  

Izvor: RTCG
Izvor (naslovna fotografija):

Artan Kurti i Dritan Abazović

Ostavite komentar

Komentari (0)