test

Mijajloviću i još 10 osoba određen pritvor do 30 dana

Standard

22/02/2024

18:52

Biznismenu Aleksandru Mijajloviću i još 10 osoba koje Specijalno državno tužilaštvo tereti za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo krijumčarenje duvanskih proizvoda određen je pritvor do 30 dana, saopštio je advokat osumnjičenih Zoran Piperović.

Oni su danas saslušani pred istražnom sutkinjom Suzanom Mugošom koja je odredila pritvor. 

Piperović je kazao da još nije dobio rješenje o pritvoru. 

Pod optužbom za stvaranje kriminalne organizacije i krijumčarenje, prethodnih dana uhapšeni su osim Mijajlovića, policajci Milenko Mića Rabrenović, Radoje Rabrenović, Dragan Backović i Mirko Mijušković, zatim Dejan Jokić, Golub Vojinović, Milan Vukadinović, Zoran Žuti Đukanović, Milan Rogač i Mileta Simanić.

”Znao sam da ce Tužilastvo za Mijajlovića da zatražii pritvor po sva četiri osnova. Stavilo je tačku jedan, dva tri i četiri, a po meni ne postoji razloga ni za jednu. Prvo, što se tiče bjekstva – Mijajlović zna da Abazović već tri godine govori da je najveći švercer svega i svačega i da je htio, mogao je da pobjegne da se više nikad ne vrati u Crnu Goru. On je imao povratnu kartu, trebalo je da otputuje u inostranstvo juče i imao je povratnu kartu za 3. mart. Mogu to da preuzmu kao dokaz, da sudija zna da nema namjeru da bježi i, da je htio da pobjegne, imao je kad za ovih 20 godina. Druga stvar, stavili su da može da utiče na saučesnike za koje država ne zna ko su i na kojoj su adresi, pa sam postavio pitanje kako može da utiče na nekoga za koga ni država sama ni predlagač pritvora ne zna đe živi i ko su ti ljudi?”, naveo je Piperović.

Uostalom, dodaje da je Apelacioni sud zauzeo stav da se ne može uticati na nepoznate saučesnike i da je država dužna da identifikuje ko su, šta su, đe su, pa onda da vidi da li će neko lice na njega da utiče.

”Što se tiče tačke četiri, kada se ona slijedi, to je isto kao da vas osude. Tu se otprilike kaže zaprijećenost kazne je od tri do 15 godina, biće osuđen pa neka…”, naveo je Piperović.

On je istakao da je glavna stvar da nema cigara.

”Ne postoje cigari. Sve što je dato da je urađeno piše “na neutvrđeni način”. Pa kada utvrde način, a trebalo bi da utvrde način, možemo da govorimo o pritvoru. Ako me pitate hoće li biti određen pritvor, ja ću da vam kažem hoće, jer sve i da neće, takva je medijska tortura i takav pritisak da bih se i ja, da sam na mjestu Suzane Mugoše, uplašio pa bih mu možda i ja odredio pritvor, da na mene ne krenu svi živi po Crnoj Gori. Ako govorimo čisto pravno i čisto zanatski, tačno je ono što vam sada ja kažem”, kazao je Piperović.

Izvor: Pobjeda
Izvor (naslovna fotografija):

SDT

Ostavite komentar

Komentari (0)