test

Milović: Abazović odbio da otvori dosije sedme uprave jer je u njima i Šuković (VIDEO)

Standard

12/02/2024

12:57

Dritan Abazović odbio da otvori dosije sedme uprave jer je u njoj između ostalih bio i aktuelni šef Specijalnog policijskog odjeljenja Predrag Šuković, saopštio je ministar pravde Andrej Milović.

“Pitajte Abazovića zašto je dobio da to otvori”, kazao je Milović danas novinarima.

Odgovarajući na pitanje kakvo je bezbjednosno stanje u državi Milović je kazao da je zabrinjavajuće.

“Ako se ministar pravde prati na način na koji se prati, iznose oja se kretanja javno, čemu da se nada građanin”, rekao je on.

Komentarišići objavljivanje tajnih podataka iz gluve sobe Milović je podsjetio da je predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Miodrag Laković najavjio krivične prijave.

“Vidjećemo”, dodao je.

On tvrdi da ministar mora da dobije od nadležne službe informacije, a ne da ta služba daje informacije šefu SPO, a on da ih saopštava na odboru, a da o određenim stvarima ne upozore ministra pravde. Šuković je sve iznio i rekao da ima dozvolu. Sad ćemo da vidimo ko mu je dao dozvoiu. Sad ćemo da otvorimo Pandorinu kutiju i neko će morati da kaže da je Šukovicu dao dozvolu”, rekao je on odgovarajući na novinarska pitanja.

Ponovio je da će podnijeti zahtjeve i dopise institucijama, a isntitucije da otkriju ko je Šukoviću dao dozvolu.

“Ne postoji osoba u Crnoj Gori koja nije u nekom kontaktu sa BIL licem. BIL lice ne znači da je kriminalac. Svako od nas može biti BIL lice. Šuković sjedi sa licima iz OKG Budva i on priča o meni i sa kim ja sjedim”, naglasio je Milović.

Ministar pravde je rekao da nije pozvan u tužilaštvo zbog navoda na sjednici Odbora.

“Glavni specijalni tužilac demantuje načelnika SPO vezano za aferu oko automobila”, ponovio je Milović.

Podsjetio je da je cilj Ministarstva pravde da se usvoji stretegija reforme pravosuđa.

O putu u Mađarsku

“Nisam pregovarao tako u ime države niti sam to rekao. Rekao sam da sam se sreo sa nekim investitorama i na to imam pravo, da pozovem da dođu da investiraju u drzavu”, rekao je on.

O najavljenom štrajku zatvorenika

“Novi Zakon o amnestiji će doći kad za to bude vakat. Izvinite vi ste tamo jer ste uradili stvari kije su kažnjive”, zaključio je Milović.


Izvor (naslovna fotografija):

Standard

Ostavite komentar

Komentari (0)