test

Neobičan konflikt: Laković zakačio laktom prijatelja Ubovića, a onda ih sve prijavio; Piperović: Ubović nije vidio ništa

Standard

28/07/2023

19:51

Advokat Zoran Piperović potvrdio je za portal Standard da je njegov klijent Ranko Ubović saslušan danas u podgoričkoj policiji povodom prijave za ugrožavanje bezbjednosti, koju je podnio Andrije Lakovića iz Podgorice.Piperović je objasnio da se sporni događaj navodno dogodio sinoć u blizini restorana “And1”, a da je Ubović tek jutros i saznao za to. 

“Moj klijent je sa kćerkom i prijateljima šetao pored restorana „AND 1“ i tada je nekog od njih u prolazu navodno zakačio neki momak. Ubović to nije vidio, jer je bio ispred sa kćerkom. Navodno, došlo je do prepirke između tog mladića i njegovih prijatelja, ali Ubović nije znao za to dok ga policija nije pozvala ujutro. On i njegova kćerka su dali izjave. Policija je bila krajnje korekna i zahvalila se što su se odmah odazvali”, kazao je Piperović.

Portal Standard imao je uvid u izjavu jednog od prijatelja Ubovića, Podgoričanina Milana Milikića, koji je detaljno objasnio kako je došlo do incidenta i saopštio da je njegov iskaz ujedno i prijava za prijetnje, koje je Laković njemu uputio. Milikić je objasnio da je šetao bulevarom sa prijateljem M.L., dok se Ubović sa kćerkom kretao ispred njih na određenoj udaljenosti.

Tada ga je , za njega nepoznati mladić, koji im je išao u susret sa dvije djevojke tokom mimoilaženja na trotoaru zakačio laktom.

“Ja sam se okrenuo, jer sam smatrao da nije slučajno bilo, već namjerno i pozvao sam ga da stane. Pitao sam ga što je razlog ovog guranja, a on mi je kazao da je slučajno a zatim odmah dodao – “Da li ima neki problem”. Kazao sam mu da ovo više ne radi. Ubović, koji je bio dosta ispred nas nije ni vidio ovu raspravu, a moj drug M.L. se nije uključivao. Kad smo krenuli da nastavimo put, ovaj mladić nam je dobacio “vidjet ćemo se mi još za ovo”, objasnio je Milikić, dodavši da se na tu prijetnju osvrnuo M.L. i rekao mu da ide i odgurno ga. Oni su potom nastavili dalje i sjeli u obližnjem lokalu.

On je takođe naveo da je u policijskoj stanici saznao ko je mladić, koji je izazvao konflikt na ulici.

Iz Uprave policije nezvanično je rečeno da službenici Odjeljenja bezbjednnosti Podgorica postupaju po prijavi jednog mladića, koji je prijavio ugrožavanje sigurnosti.

Andrija Laković je sin Podgoričanina Darka Lakovića, bezbjednosno interesantnog lica od ranije poznatog policiji.

Izvor (naslovna fotografija):

Uprava policije

Ostavite komentar

Komentari (0)