test

PIPEROVIĆ: Akcije SPO su besprizorno maltretiranje, sva tražena dokumentacija davno predata

Standard

25/05/2024

21:29

Advokat Zoran Piperović, pravni zastupnik kompanije Bemaks taksativno je za Pobjedu nabrojio optužbe za teška krivična djela koje su Specijalno tužilaštvo i Specijalno policijsko odjeljenje pripisivali nadležnima u renomiranoj građevinskoj kompaniji, konstatujući da su redom padale sve sumnje i optužbe.“U početku bijaše optužba za vrh kriminalne piramide, za kokain i cigarete. Kad to minu, onda su u podrumu solitera u blizini hotela Podgorice, jula prošle godine, specijalci iz SPO-a tražili najmanje dvije ruske podmornice i raketni sistem tipa ‘Eskander’! Kad je i to pasalo, onda su tragali kako je uništena flora i fauna u koritu rijeke Morače nelegalnim vađenjem šljunka. I to je pasalo odlukom tadašnje ministarke Đurović-Novaković. Sad prisustvujemo fotografisanju kreveta, ormana i friteza za krompir u Master kvartu. Treba očekivati nove spektakularne akcije, traženje odgovora na teško pitanje – otkud kamenje u kamenolomima za koje je Bemaks uredno dobio koncesiju”, sarkastično nabraja advokat Piperović neuspješne policijsko-istražne radnje koje su vođene s ciljem diskreditacije i progona vlasnika kompanije Bemaks.

Pripadnici SPO danas su obavili pretrese dva stana u ulazu zgrade u Master kvartu, a uniformisani policajci od juče legitimišu, bez ikakvog obrazloženja, svakoga koji uđe u ulaz te zgrade. Kompanija Bemaks u tom ulazu ima u vlasništvu nekolio stanova koje izdaje. 

Piperović napominje da posljednja akcija pretresanja stanova u Mmaster kvartu odrađena iako su pripadnici SPO od kompanije Bemaks dobili svu traženu dokumentaciju, ali da je ovo svjesno rađeno kako bi se narušio ugled kompanije ali i targetirali vlasnici Bemaksa.

“Jedini ozbiljan zaključak je da se radi o besprizornom maltretiranju i progonu, jer je ova akcija bila nepotrebna. Sva dokumentacija o nabavci opreme, plaćanju svih usluga i poreza – uredno je predata policijskim istražiteljima koji su, očito, imali drugi cilj ovom akcijom”, zaključuje Piperović.

Izvor: Pobjeda
Izvor (naslovna fotografija):

Zoran Piperović; Vedran Ilić

Ostavite komentar

Komentari (0)