test

Rat klanova ne prestaje, država mora odlučno da reaguje

Standard

21/06/2024

07:01

Jučerašnjom eksplozijom na Cetinju u kojoj su stradale dvije osobe mafija je poslala jasnu poruku da su živi i vitalni, i da su ubijeđeni da im država ne može ništa, smatra advokat Božo Prelević. Navodi i da država mora promptno reagovati i poslati poruku da su nove službe bezbjednosti sposobne.

U razgovoru za Portal RTCG kaže da je neophodna detaljna analiza jučerašnjeg događaja sa više aspekata, ali da je poruka mafije da se međusobno istrebljenje nastavlja.

“Vjerujemo da nam država ništa ne može, ili osveta je jača od racia neke su od poruka organizovanih kriminalnih grupa. Država to nije spriječila, znači može se dalje, isto”, kaže Prelević.

Navodi i da država mora promptno reagovati i poslati poruku da su nove službe bezbjednosti sposobne.

“Poruka države mora biti: znamo ko je organizator i biće učinioci procesuirani; naći ćemo ko vam je obezbijedio oružje i logistiku; nove službe bezbjednosti su sposobne i ne sarađuju sa vama; ne može dalje niste jači od države…”, kaže Prelević.

Napominje da, ako je neko iz službi bezbjednosti odavao službene podatke mafiji mora biti drastično sankcionisan.

Božo PrelevićBožo Prelević (Foto: Medija centar Beograd)

“Mediji moraju osvijetliti tu vrstu posla. Ko su sve žrtve, gdje su njihove porodice danas, šta su pripadnici mafije “zaradili” i kako su platili tu zaradu. Ko se stara o bjeguncima, kakav je život njihovih porodica u strahu od osvete. Gdje su sigurni?”, navodi Prelević.

Kaže da je potrebna cijela kampanja da bi se razbio mit o herojima mafije.

Juče su u bombaškom napadu stradali Petar Kaluđerović i Dragan Roganović. Stradali du dovođeni u vezu sa “škaljarskim” kriminalnim klanom.

Kaluđerović je stradao na licu mjesta, dok je Roganović podlegao povredama.

Tri osobe su povrijeđene, i one su transportovane u Klinički centar Crne Gore.

Izvor (naslovna fotografija):

RTCG

Ostavite komentar

Komentari (0)