test

Ustavni sud ukinuo odluku o pritvoru za Rada Miloševića: Nema opasnosti od bjekstva

Standard

14/06/2023

22:27

Ustavni sud ukinuo je odluku o pritvoru za bivšeg direktora Uprave prihoda i carina (UPC) Rada Miloševića jer smatraju da nema opasnosti od bjekstva, saznaju Vijesti.Nakon odluke, Ustavni sud je predmet oko daljeg pritvorskog statusa Miloševića, vratio Višem sudu na ponovnu odluku.

Povezani Članci

Odluka je donijeta po ustavnoj žalbi advokata pritvorenog Rada Miloševića, kojeg Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije koja je švercovala pakete cigareta, koje je država oduzela, a trebalo je da budu uništene po patronatom Uprave prihoda i carina.

SDT vjeruje da je prošlog ljeta u nekoliko navrata, UPC na čijem čelu je tada bio Milošević, organizovala akcije spaljivanja oduzetih cigareta, ali da je 90 odsto paketa umjesto u pećima završavalo u švercerskim rukama.

Osumnjičeni bivši direktor UPC, posljednom sudskom odlukoom, ostaje u pritvoru Spuža do 21. juna ove godine jer mu je vijeće Vrhovnog suda – 21. marta produžilo pritvor za još tri mjeseca zbog opasnosti od bjekstva.

Kako “Vijesti” saznaju, SDT bi u narednih nekoliko dana trebalo da podigne optužnicu protiv Miloševića i članova te kriminalne organizacije.

Vrhovni sud je 21. marta saopštilo da je vijeće odluku o protuženju pritvora za Miloševića donijelo na osnovu predloga Specijalnog državnog tužilaštva.

“Vijeće Vrhovnog suda u sastavu sutkinje Milenke Seke Žižić kao predsjednice vijeća i sutkinja Marijane Pavićević i Svetlane Vujanović kao članica, produžilo je pritvor okrivljenom R.M. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije“, piše u saopštenju.

Rade Milošević uhapšen je 21. decembra prošle godine po nalogu tužioca Jovana Vukotića, zbog sumnje da je stvorio kriminalnu organizaciju.

Prema navodima naredbe o sprovođenju istrage, članovi te kriminalne organizacije su osumnjičeni službenici Uprave prihoda i carina – Elvir Adrović, Milutin Pejović, Željko Ivanović, Mihailo Saveljić, Radivoje Vujačić, Nebojša Adamović, Zoran Pavićević, Igor Pavićević, vozač kamiona cigareta koji je “nestao” Dalibor Brnović i više NN lica.

Izvor (naslovna fotografija):

Dobrilo Malidžan/Pobjeda

Ostavite komentar

Komentari (0)