test

Vukotić Radomanu: Imamo li koga da javno dere, našao sam Vujotića

Standard

27/07/2023

20:56

Kada je 10. februara 2020. godine na 2021. godine na Jahorini uhapšena grupa crnogorskih državljana, napravljena je prava medijska zabuna oko razloga za hapšenje i osoba koje je policija lišila slobode.

Dok su podgoričke „Vijesti“ tvrdile da su uhapšeni pripadnici organizovane kriminalne grupe kavački klan, a portali u Bosni i Hercegovini i Srbiji su dobili potvrdu iz policije Istočnog Sarajeva da je riječ o pripadnicima OKG škaljarski klan. Nedugo potom je stigla potvrda da je ipak riječ o trojici škaljaraca – Milanu Kršiću, Filipu Roganoviću i Bobanu Sjekloći, koji su navodno u luksuznom hotelu na Jahorini boravili kako bi pratili suprugu vođe kavačkog klana Radoja Zvicera, Tamaru, i likvidirali njega ili nju. Njih trojica su se naknadno oglasili i demantovali bilo kakve veze za škaljarskim klanom i motive boravka na Jahorini.

Povezani Članci

Da je u to vrijeme škaljarski klan zaista planirao ubistva na Jahorini, potvrđuju i SKY ECC komunikacije danas pokojnog vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića sa Vladanom Radomanom, još jednim od vođa ove organizovane kriminalne grupe, započete šestog februara 2021. godine. Njih dvojica od tog dana razgovaraju o tome kako na  Jahorini ubiti Milana Vujotića, jednog od visokorangiranih pripadnika kavačkog klana (Vujotić je u septembru 2022. uhapšen u Turskoj zbog učešća u organizaciji ubistva Jovana Vukotića), ali se u toku razgovora pojavljuju i informacije da se u istom hotelu u kom boravi Vujotić nalaze i Radoje i Tamara Zvicer, pa se njihov plan proširuje i na vođu kavčana, odnosno njegovu suprugu.

Na dan kada su obavljena hapšenja na Jahorini, Radoman će na istu temu razgovarati i sa Ivanom Mićkovićem, koji je nedavno uhapšen po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva pod sumnjom da je organizator kriminalne grupe koja se bavila švercom cigareta iz Luke Bar. O njegovim SKY ECC prepiskama M portal je već pisao uoči hapšenja pripadnika njegove kriminalne grupe, a objavili smo i djelove njegovih kriptovanih prepiski upravo sa Radomanom.

Jovan Vukotić je 6. februara 2021. Radomanu u 20 sati i 14 minuta, pod šifrom GP6DYO, poslao poruke „Imamo li koga da će da javno dere mlađeg nekog našao sam Vujotića? Da mu damo cifru. Ima ko da ga centrira nema obezbeđenja. Sa ženom, sestrom i sinom je“. Radoman mu, pod šifrom S651W9 odgovara „Evo da vidim dva dana. Može li pobjeći taj što odradi, kakav je teren? Da spremimo jednoga za bijeg ako pobjegne. Koliko se vremena ima? Znači svi u Bosnu pošli“. Potom Vukotić Radomanu otkriva kako je došao do informacija gdje se Vujotić nalazi, kao i da su na istom mjestu i Zviceri.

Kroz razgovor Vukotića i Radomana od 6, 7. i 9. januara se jasno pominju Jahorina i ime hotela u kojem su boravili, a vođa škaljaraca u jednom trenutku Radomanu šalje fotografiju Vujotića kako bi ga potecijalne ubice lakše prepoznale. Zanimljivo je da Radoman pita Vukotića „Zna li se što vozi Vujotić? Može li se viđet u sistem sa čim je prešao? Porodica sa kojim je autom prešla“, što ukazuje da su škaljarci imali insjadere u policiji koji su za njih provjeravali policijske baze prelazaka crnogorske granice. Ne postoji nikakav drugi „sistem“ koji bi mogao da vodi takvu evidenciju osim onoga koji koristi policija za kontrolu i nadzor graničnih prelaza.

Devetog februara u 16 sati Vukotić prosljeđuje Radomanu prepisku sa osobom koja u SKY ECC komunikaciji koristi nadimak „Montana Parabellum“, u kojoj je opisuje tačna trenutna situacija na Jahorini. „Istresoše mi ovoga sad murjaci na ulaz u Jahorinu, znači još su gore. Pretresaju mu auto. G klasa starija siva PG table miš siva u garaži. Ispred G klasa Budva. CG neki su na spratu u Kolibi Termag privatni ručak, ima djece, stavili stolicu i ne daju gore. Pasat sivi KO BD 659 u to je sjela Tamara. Kad su izašli odmah je patrola za njima ispratila ih đe idu“, piše Vukotiću „Montana Parabellum“. 

Mićković Radomanu: „Nemoj nikome govoriti sa smo bliski sa njom“

Na dan kada su Kršić, Roganović i Sjekloća uhapšeni na Jahorini, Radoman o tome razgovara sa Ivanom Mićkovićem, koji koristi SKY ECC šifru EEDD55. Njih dvojica razmatraju mogućnost kako da se u Bosni nađe advokat za trojicu škaljaraca i kako da se medijski demantuje da imaju veze sa škaljarskim klanom, a Mićković Radomanu prenosi poruke koje je novinarka dnevnog lista „Vijesti“ Jelena Jovanović razmjenjivala sa pripadnikom Službe gorskog spasavanja i objašnjava mu odnose sa njom.

Mićković Radomanu 10. februara 2021. prosljeđuje poruke iz druge SKY ECC prepiske u kojoj se tačno opisuje na koji način su na Jahorini uhapšena trojica škaljaraca, a razgovor nastavljaju 11. februara u devet sati i 52 minuta, kada Mićković Radomanu prosljeđuje fotografije telefona na kojem su razmijenjene poruke između Jelene Jovanović i pripadnika Gorske službe spasavanja o tome ko je uhapšen na Jahorini. Iz poruka se vidi da Jovanović ima informacije da su uhapšeni Milan Vujotić i Tamara Zvicer, a da joj pripadnik GSS objašnjava da je riječ o Kršiću, Roganoviću i Sjekloći.

Potom Radoman pita da li bi Jovanović dala demant informacije da su uhapšeni pripadnici škaljarskog klana, a potom se dogovaraju da najpametnije sa demantom sačekati da Kršić, Roganović i Sjekloća budu pušteni na slobodu. Mićković u tom razgovoru objašnjava Radomanu, koji se nalazi u zatvoru u inostranstvu, odnose sa Jelenom Jovanović. U 13 sati Mićković piše „Jedino ako ih puste pa da ova da demant. Nemoj nikome govoriti da smo bliski sa njom“, a potom u 13 sati i 13 minuta nastavlja „Ali ne možemo od nje tražiti da piše nešto kontra tome što javljaju ovi od tamo. Ozračićemo nju odma. Pitaće je neko što ti to braniš. A ona ove baš mrzi zbog Migija. On je bio njen drug veliki a bili su zajedno kad je ubijen. Pa vidio si iz poruka da i ona zna da su gore. Ona je avetinja jedna ali je dobar drug“.

Istog dana u 16 sati i 29 minuta Radoman nastavlja razgovor i javlja Mićkoviću da će trojica škaljaraca za dva sata biti u Crnoj Gori. Tog 11. februara 2021. Kršić, Roganović i Sjekloća su protjerani iz BiH, a Radoman i dalje insistira na demantu čitave priče i pripisivanju „medijske hajke“ suprotstavljenom kavačkom klanu. „Sve izmišljena priča da bi medijsku hajku digli pa da demantujemo to. Trebaće nam ona sjutra“, zaključuje Radoman razgovor sa Mićkovićem. 

Ostavite komentar

Komentari (0)