test

ŽIVOTNO UGROŽEN: Katnić i dalje odbija terapiju i hranu

I. Đoković

18/04/2024

12:59

Milivoje Katnić nalazi se u jako lošem stanju i životno je ugrožen nakon što mu je sudija za istragu odredio pritvor u trajanju od 30 dana zbog čega je odlučio da stupi u štrajk glađu i prestao da odbija da uzima obaveznu medicinsku terapiju, saznaje nezvanično portal Standard iz više izvora iz UIKS-a.

Prema infomacijama Standarda Katnić i dalje odbija da uzima hranu i terapiju i nalazi se u jako lošem stanju. Prema riječima izvora Standard njega je juče u Istražnom zatvrodu posjetio član porodice nakon što je Viši sud odobrio kratku vanrednu posjeta.

Katnić štrajkuje glađu već četvrti dan i kako su ranije Standardu saopštili iz UIKS-a on se nalazi pod nadzorom zatvorskih ljekara.

Više detalja o njegovom zdravstvenom stanju nijesmo mogli da dobijemo od Višeg suda koji je nadležan za praćenje stanja pritvorenika koji odbija da uzima hranu, jer kako su nam saopštili oni takvu informaciju ne mogu da daju.

“Predsjedniku suda je od strane UIKS-a dostavljena izjava pritvorenog lica M.K. da stupa u štrajk glađu, dok se o zdravstvenom stanju lica ne mogu davati informacije”, naveli su u odgovoru portalu Standard.

Prema nezvaničnim saznanjima portala Stadnard iz Višeg suda, juče je tokom dana sudiji za istragu Goranu Šćepanoviću dostavljena detaljna ljekarska dokumentacija zdravstvenog stanja Milivoja Katnića.

Podsjećamo, mediji su juče objavili da osim što štrajkuje glađu Katnić ne želi advokata pa tako nije ni uložio žalbu na određeni mu pritvor.advokat

Izvor (naslovna fotografija):

Milivoje Katnić

Ostavite komentar

Komentari (0)