test

Aleksić tvrdi da je PR služba poslala fotografije sa državnom zastavom, mejl Vlade ga demantuje

Standard

11/09/2024

14:10

Klasična je dezinformacija da državna zastava Crne Gore nije bila istaknuta tokom sastanka sa ministrom kulture u Vladi Republike Srbije Nikolom Selakovićem, rekao je Radiju Crne Gore potpredsjednik Vlade Crne Gore za obrazovanje, nauku i odnose sa vjerskim zajednicama Budimir Aleksić.

On je kazao da je služba Vlade poslala svim medijima fotografije na kojima se vidi da je državna zastava bila istaknuta.

Iako Aleksić proziva medije da dezinformišu javnost, činjenice govore da iz službe Vlade za odnose sa javnošću nijesu poslali crnogorskim medijima fotografije sa sastanaka gdje je istaknuta crnogorska zastava.

Tome svjedoči slika imejla koji je poslat redakciji Standarda, ali i na adrese 199 drugih redakcija i uredničkih mejlova.

Aleksić je za Radio Crne Gore rekao da se čudi da novinari koji su objavili da zastave Crne Gore nema “rade na ovaj način i da ih novinarska etika baš ne obavezuje ni na šta i da se ponašaju kao da ta novinarska etika ne postoji.”

Portal Vijesti objavio je ranije danas kako iz Vlade nijesu dobili odgovor zašto medijima u Crnoj Gori nije poslat album fotografija na kojima se vidi da je istaknuta crnogorska zastava prilikom posjete Aleksića Beogradu.

Oni su podsjetili da je državna zastava bila istaknuta tokom sastanka Aleksića i premijera Srbije Vučevića, ali da je to moguće vidjeti u okviru saopštenja koje je objavljeno na sajtu Vlade Srbije (srbija.gov.rs).

Uvidom u sajt crnogorske Vlade možemo primjetiti da u okviru objavljene vijesti o posjeti potpredsjednika Aleksića Srbiji nema slike sa Vučevićem gdje se vidi zastava Crne Gore. Takve fotografije nema ni na Flickr nalogu crnogorske Vlade. 

Izvor (naslovna fotografija):

Vlada

Ostavite komentar

Komentari (0)