test

APEL za jedinstvo SUVERENISTA u potrebnim stalnim uličnim protestima za odbranu Crne Gore – stop ponižavanju naše države od strane ovog kolaboracionističkog režima

Standard

03/07/2024

13:05

Predsjednik Cnrogorske evropske partija Novak Adžić uputio je apel svim suverenistima da organizuju stalne ulične proteste kako bi se, kako kaže, zaustavilo ponižavanje Crne Gore od strane kolaboracionističkog režima.

Apel predsjednika Crnogorske evropske partije Novaka Adžića prenosimo integralno:

Najradije bih pozvao i spreman sam na to, kao i lično stati u prvi red, vazda, kao i mnogi što su iskreno tako, pravi Crnogorci i Crnogorke, jednako kao naša braća i sestre svih nacija i vjera kojih ima puno u našoj domovini vjernih Crnoj Gori, građana Crne Gore koji pripadaju Crnoj Gori, nadasve, na masovne i stalne proteste za odbranu naše Crne Gore.

No su ipak mnogi na žalost komformistički “Crnogorci”, a vjerujem da su oni ipak manjina, zabušanti, i to oni koji nijesu kao mi stameni i basta nam koliko-toliko, postali, poput mrtve uši da su.
Neupotrebljiivi, bez vizije i akcije. Samo im je važan očito, ne generalizujem, dakako, lični interes i zaštita svog kapitala, stečenog, ovako ili onako, da ne uzlazimo u ta pitanja. Oportunisti. Režimske sluge. Brojni obrtači-preletači. Ne protestuje im se. A uzeli su od Crne Gore sve i nestali, odjednom poput zaborava. Na njih ne možemo računati jer ih baš briga za našu Crnu Goru i prava Crnogoraca. Bitne su im bisage s novcem. Odvratna novopečena plutokratija.

Zle pare – ima dobar film tog naslova. Bitna im je očito samo lična imovina, a ne domovina, koju nam uništiše ovi zločesti vlastodršci i to pred našim očima, što nas najviše proganja i boli.
No, nećemo se puštiti okupatorima i kvislinzima koji vladaju, ali moramo bit realni i tražiti dogovor svih suverenista da idemo u ustavne, legalne STALNE proteste do ispunjenja naših patriotskih, moralnih ciljeva.

Ne možemo dva- tri dana na improvizovane, sklepane proteste odit, pa doma, i kuđ koji mili moji, no na proteste svakodnevno, stalno, bez uzmaka.

Kad se to dogovori, i ako se dogovori, a pitanje ima li volje i dogovora zajedničkog za to svih suverenista, onda povlačenja nema.

Naravno, čast mnogim časnima, u kritici poltičkog mentaliteta u CG, jer ja izbjegavam bilo kakve generalizacije u ocjenama.
Čast nama. Oko protesta spreman sam i vjerujem svi mi, legalnim mirnim i stalnim, da istrajemo, ali prethodno dogovor suverenista mora postojati, da kad krenemo nema odustajanja.
Legitimni politički protesti zadnji je čaš za to, a ne bez veze i bez rezultata činjeti deklamacije po ulicama, bez efekta.

Ne, nikako, kao do sada što je bilo, od 2020. oko proresta. Kratloročno, bez efekta, reda radi.
To nam ne treba.
Takvi protesti nijesu pravi protesti. Pitanje je koliko se možemo pouzdati u druge, ali nećemo se dati.

Tu smo za dogovore sa svim suverenistima spremnim na čvrste i uporne legalne proteste. Žrtva za CG mora se podnijeti. Znoj, suze, ali ne i prolijevanje krvi. I nista nasilno.
Ali prethodno moramo postići dogovor i zakleti se da nećemo odustati- svi suverenisti iz svih partija, ako se dogovorimo.

A možemo ako hoćemo. To je suština. Protest radi protesta je inače besmislen. Apsurdna parada i efemerna reklama. Suština protesta je da bude nesalomiv do ispunjenja naših ciljeva, radi spasa Crne Gore. Na takve peoteste mi smo spremni da idemo i da ih predvodimo, ili da budemo zajednički u vrhu vođstva protesta.

Da popunjavamo brojeve manipulatorima nećemo, nego tražimo konsenzus i pošten dogovor oko toga. Ali snaga i masa nam treba. Svi suverenisti na zborno mjesto za legalne proteste. Trgovački protesti nam ne trebaju ništa.

No čvrsti, i mi smo tu.

I da ih predvodimo ili da budemo u dogovornom vrhu njenog vođstva sa ostalim suverenistima ravnopravno, kako sam već rekao.

Ostalo je sve jalovo, ako neće drugi patrioti pod ovim uslovima, prijedlozima, časnim i dogovornim.

Da Crnu Goru odbranimo i njenu čast od ovog zla što je okupiralo.

Izvor (naslovna fotografija):

Novak Adžić

Ostavite komentar

Komentari (0)