test

Borovinić Bojović: Očekujem dogovor avgustovske većine o formiranju vlasti u Podgorici

Standard

03/10/2024

20:57

Nositeljka liste ''Za budućnost Podgorice'', Jelena Borovinić Bojović u emisiji ''Argumenti'' kazala je da je dogovor o formiranju vlasti u Podgorici moguć i da izbori nijesu dobra opcija za građane. Smatra da će do decembra doći do pozitivnih rezultata u pregovorima, ali i da bi Saša Mujović trebalo da bude gradonačelnik. Borovinić Bojović je rekla da nije saglasna sa tezom da su ovi izbori pokazali izostanak podrške vladi, te da je ona, kao i skupštinska većina stabilna.

Prije četiri dana održani su izbori u Podgorici. U periodu pred nama tek predstoje pregovori o formiranju lokalne vlasti. Da li će do dogovora doći, ko je kome prihvatljiv, a ko neprihvatljiv partner za obnašanje lokalne vlasti, večeras pitamo nositeljku liste „Za budućnost Podgorice”, Jelenu Borovinić Bojović.

“Ako bi neko od subjekata, PES-Demokrate, ZBCG ili savez oko predsjednika Milatovića išao suprotno od toga uzdrmao bi temelje demokratije u Crnoj Gori, demokratsku tranziciju i ustavni poredak. To je najvažnije. Takav korak bi bio pogrešan za bilo koga od tih subjekata pojedinačno, jer bi doveo i njihov legitimitet u pitanje”, rekla je Borovinić Bojović. 

Ona je navela da dogovor avgustovske većine jeste moguć i važno je da se desi. Kako je rekla, to je važno ostvariti zbog napretka i stabilnosti vlasti u Podgorici. Ponovila je da DPS nije partija sa kojom bi pregovarali, i da su njihovi partneri primarno subjekti iz avgustovske većine. 

“Optimista sam, i najiskrenije vjerujem da je dogovor uvijek moguć. Uvijek je opcija. Ako dogovora ne bude, u šta ne vjerujem, onda bi išli na nove izbore ali ja mislim da to nije dobro i Podgorica nema vremena za gubljenje. Mi zaista moramo da jačamo institucije i da vraćamo povjerenje građana u institucije”, kazala je Borovinić Bojović. 

Na pitanje da li su SEP i ES prihvatljivi partneri kazala je da je najvažnije da se ispoštuje većina od 30. avgusta 2020. godine. 

Izvor (naslovna fotografija):

Izvor: Screenshot, RTCG

Ostavite komentar

Komentari (0)