test

Bratić mjesečno prima 1.536 eura

Standard

30/11/2021

06:57

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić od avgusta do oktobra primala je mjesečnu zaradu u iznosu od 1536 eura, pokazao je dokument o zaradama javnih funkcionera u tom resora za navedeni period.



Istovremeno, bivši ministar kulture u prethodnom mandatu Vlade Crne Gore, Aleksandar Bogdanović, imao je zaradu od 1.580 eura, i u pitanju je naknada koju prima godinu po prestanku funkciju i ona ističe u decembru.

Prema dokumentu koji je objavljen na sajtu Vlade Crne Gore navodi se da je vršilac dužnost državnog sekretara u Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta (MPNKS) Miroslav Anđelić u tromjesečnom periodu zarađivao oko 200 manje od ministarke, odnosno 1.337 eura.

Državna sekretarka Milica Kadović mjesečno je u prihodovala nepunih 1.400 eura, dok su v.d. generalnih direktora Goran Drobnjak, Safet Kalač, Slavica Drašković, Anita Lagator, Andrija Radulović, Slavica Ilinčić, Marija Lalatović, Ina Plamenac, Dragana Stanović, Neda Ojdanić i Dejan Dašić u periodu od avgusta do oktobra mjesečno zarađivali plate u rasponu od 1.000 do 1.240 eura.

Vlada je objavila i mjesečne zarade bivših funkcionera, među kojima je nekadašnji generalni direktor Direktorata za medije u tadašnjem Ministarstvu kulture Željko Rutović, koji sada zarađuje 1.200 eura.

Nekadašnja direktorica Direktorata nadležnog za osnovno obrazovanje u Ministarstvu prosvjete Arijana Nikolić-Vučinić prima mjesečnu zaradu od 1.116 eura, dok plata nekadašnjeg generalnog direktora Direktorata za opšte srednje obrazovanje, stručno obrazovanje i obrazovanje odraslih Veljka Tomića iznosi nešto manje od 1.100 eura.

Bivši državni sekretar u Ministarstvu kulture Dražen Blažić sada ima mjesečnu platu od oko 1.300 eura, dok je zarada Mubere Kurpejović, koja je u mandatu prethodne vlade obavljala funkciju generalne direktorice Direktorataza visoko obrazovanje Ministarstva prosvjete nepunih 1.100 eura.

Izvor: Dnevne novine
Izvor (naslovna fotografija):

Vesna Bratić

Ostavite komentar

Komentari (0)