test

Crnogorski robotičari ostvarili zapažen rezultat na Olimpijadi, osvojili i dva specijalna priznanja

Standard

30/09/2024

14:09

Ovogodišnja crnogorska delegacija robotičara ostvarila je zapažen rezultat na Olimpijadi robotike, First Global Challenge, koja je održana u Atini od 26. do 29. septembra.

Ovogodišnja tema takmičenja je “Feeding the Future”. Time se daje na značaju održanju ekološke svijesti kroz brigu o proizvodnji hrane. Takmičari su Vuk Jovićević, Nikola Pejović, Viktor Lakčević, Maša Radulović, Anja Milić, pod mentorstvom Biljane Krivokapić i Ivana Martinovića.

U konkurenciji od ukupno 180 timova iz cijelog svijeta, naš tim se plasirao na 76. mjesto, čime su pokazali visoku posvećenost i znanje u oblasti robotike.

Takođe, vrijedno je pomena i to da je crnogorski tim osvojio dva specijalna priznanja.

Prva nagrada je stigla u kategoriji Social Media Challenge, čime su prepoznati za svoju kreativnost i inovativan pristup u promociji nauke i tehnologije putem društvenih mreža.

Takođe, osvojili su nagradu za Video Storytelling Award, koja naglašava njihov izvanredan talent u predstavljanju ideja i postignuća kroz vizuelni medij.

Ovaj uspjeh još jednom potvrđuje potencijal mladih crnogorskih robotičara, koji kroz svoje inovativne ideje i timski rad dostojno predstavljaju svoju zemlju na svjetskoj sceni.

Ostavite komentar

Komentari (0)