test

Đeljošaj: Zbog obaveza nisam na sastanku kod Milatovića, proces EU integracija ne koristiti za lične i partijske promocije

Standard

05/07/2024

11:15

Lider Albanskog foruma Nik Đeljošaj zahvalio je predsjedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću na pozivu na današnji sastanak.

“Naš evropski put nema alternativu i cijelo naše društvo mora se fokusirati i dati svoj doprinos da Crna Gora postane članica EU do 2028. godine”, poručuje Đeljošaj.

Albanski forum, kako navodi, kao subjekat koji predstavlja Albance u Crnoj Gori i ima najveću podršku Albanaca, veoma je zainteresovan za saradnju sa svim akterima društvene scene kako bi Crna Gora ostala u fokusu evropskih integracija.

“Na ovu temu, uvijek smo spremni da damo doprinos i uvijek ćemo podržavati samo i samo one projekte koji idu u pravcu sigurnog evropskog puta Crne Gore. Zbog ranije preuzetih obaveza nijesam u mogućnosti da prisustvujem današnjem sastanku. Ja, kao odgovoran pojedinac i mi kao ozbiljan politički subjekat, tačno, precizno i posvećeno obavljamo sve svoje poslove i profesionalne obaveze, tako da bi bilo nemoguće i neprincipijelno izbjeći ranije preuzete obaveze zbog sastanka koji je organizovan, možemo slobodno reći, po ad hoc proceduri. Takođe, želim da istaknem da proces EU integracija ne treba koristiti za lične i partijske promocije, a pogotovo ne da se oko toga napravi ovoliki medijski spektakl”, ističe Đeljošaj.

“Albanski forum ostaje otvoren za organizovanje sastanka u narednom periodu u kontaktu sa vašim kabinetom, a u koordinaciji sa našim kabinetima, kada nam obaveze koje smo već preuzeli budu dozvoljavale”, poručuje Đeljošaj.

“Koherentnom i preciznom koordinacijom naših kabineta, znajući unaprijed mjesto, vrijeme, temu i sve druge detalje, spremni smo da sarađujemo i pružimo ruku podrške za postizanje naših evropskih ciljeva”, kaže lider Albanskog foruma.

Albanski forum, kako navodi, traži dijalog i promoviše saradnju i međusobno partnerstvo kako bi se naše društvo što prije integrisalo u veliku evropsku porodicu.

“Za EU, i samo za EU!”

Sa nadom da će se u bliskoj budućnosti organizovati sastanak po evropskim standardima između Vašeg i našeg kabineta, srdačno Vas pozdravljam i želim Vam sreću na današnjem sastanku”, zaključuje Đeljošaj.

Izvor (naslovna fotografija):

Facebook

Ostavite komentar

Komentari (0)