test

Đurašković: Da zajednički gradimo bolju budućnosti za našu zemlju

Standard

21/05/2024

08:59

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković uputio je čestitku povodom 21. maja – Dana nezavisnosti Crne Gore.

“Danas s ponosom slavimo najznačajniji datum u novijoj crnogorskoj istoriji – dan kada smo mirno i dostojanstveno obnovili nezavisnost Crne Gore i krenuli putem slobode i samostalnosti”, naveo je Đurašković u čestitki. 

Na današnji dan prije 18 godina započeli smo, ističe, izgradnju moderne, evropske i građanske države, članice NATO-a i buduće članice Evropske unije.

“Kroz izazove i pobjede gradili smo temelje naše budućnosti – moderno, savremeno i evropsko društvo. Cetinje je imalo ključnu ulogu u obnovi crnogorske nezavisnosti, jer je taj proces potekao upravo iz našeg prijestonog grada. Obnova crnogorske nezavisnosti bila je san mnogim generacijama Cetinjana koji su širili ideju o važnosti crnogorskog identiteta”, istakao je Đurašković. 

Danas s ponosom, poručuje, gledamo u našu prošlost, a s nadom u našu budućnost i nastavak sigurnog hoda evropskim putem.

“Uz želju da nastavimo da koračamo naprijed i da zajednički gradimo i stvaramo bolju budućnost za našu zemlju, čestitam vam 21. maj – Dan nezavisnosti Crne Gore. Neka je vječna Crna Gora!“, zaključio je Đurašković. 

Izvor (naslovna fotografija):

Nikola Đurašković

Ostavite komentar

Komentari (0)