test

DPS Kotor: 190 neistina Vladimira Jokića

Standard

09/07/2024

17:07

Od najavljenih 190 projekata za 2023. u našem gradu nije se realizovalo skoro ništa, ni na polovini 2024. godine, kazali su iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Kotor.

“Od Meriota ništa. Mövenpick biće, ali još jedno ništa. Izletište na Vrmcu i proširenje ulice Iva Brkanovića slučajno pomenuto, a namjerno zaboravljeno. Novih parking mjesta ni na vidiku. Kanalizaciona mreža Prčanj-Stoliv, Risan-Perast, čekamo početak radova već 4 godine? Što ćemo sa sanacijom bedema i fontanom kod Dojmija? Od najavljenih 190 projekata za 2023. (kako je predsjednik Opštine najavio u intervjuu za Lokalni javni servis 30. 12. 2022.) u našem gradu nije se realizovalo skoro ništa, ni na polovini 2024. godine”, navode iz DPS-a.

Kako poručuju, pompezne najave, “obećanja i gotovo 190 neistina morate objasniti građanima Kotora”.

“Ne kažemo da baš ništa nijeste uradili, ne možemo i mi to da krijemo od naših sugrađana. Jeste. Poboljšali su se imovinski kartoni, a vi najbolje znate čiji. Za vas je mnogo i 190 glasova, a ne 190 projekata. Toliko posla nijeste uspjeli završiti od 2016, a ne za jednu godinu. 

Od Kabineta ste napravili rođendaonicu, a od grada ilegalnu deponiju. Uostalom, malo ste uradili kad je sve stalo u jednom saopštenju. 

Zanima nas hoćete li još jedanput, onako odvažno, svu krivicu preuzeti na sebe, kako ste to uradili nebrojeno puta do sada, bezuspješno štiteći loš rad ,,reformisanih“ opštinskih  službi i njihovih rukovodioca”, dodaju u saopštenju.

“Političku korupciju i ucjene i da ne pominjemo, dodaju oni.

“Što se tiče organizovanja muzičkih hepeninga, skidamo kapu – napredovali ste od baletskih predstava sa 3 gledaoca. Leba i igara, jer to je ono što po vašem mišljenju ovom narodu treba, a za projekte ako i kad bude.

Ono što ste u intervjuu za Lokalni javni servis kazali na početku je zapravo jedina istina, samo što se odnosi na ovu, a ne na prošlu godinu: ,,Mislim da će ovu godinu najbolje označiti njen kraj, bar kad je u pitanju reforma lokalne samouprave.”

I kako bi vi rekli: “Časti mi”, izbori su sve bliži”, zaključuju u saopštenju.

Izvor (naslovna fotografija):

DPS

Ostavite komentar

Komentari (0)