test

DPS: SNP pokušava da preinači izbore u Andrijevici i da krađom dođe do većine, pozivamo Novovića da reaguje

Standard

03/06/2024

17:07

Demokratska partija socijalista u saznanju je da koalicija SNP i Demokrate pokušava da prekroji izbornu volju građana i krađom dođe do nedostajućih mandata koji su im potrebni za formiranje vlasti.

“Prema našim saznanjima, određena lica su oko 5 sati jutros ušla u zgradu Opštine i kompromitovala birački materijal kako bi se stvorio osnov za ponovno prebrojavanje i ponavljanje izbora, čime bi se stvorili uslovi za izborni inženjering i obezbjeđivanje dodatnih mandata. Ovu akciju pratio je i današnji zahtjev navedene koalicije za uvid u materijal uprkos činjenici što su njihovi predstavnici – kao i predstavnici svih drugih izbornih lista potpisali zapisnike nakon sinoć okončanih izbora. Takođe, otuđeni su i zapisnici sa pojedinih biračkih mjesta a raspolažemo saznanjima da se novi upad u Opštinu sprema večeras.”, navodi se u saopštenju DPS-a.

Zbog toga, pozivaju Upravu policije da obezbijedi čuvanje biračkog materijala a specijalnog državnog tužioca Vladimira Novovića da reaguje

“Postoji osnovana sumnja da je formirana organizovana kriminalna grupa koja ima za cilj da prekroji izbornu volju i nezakonito formira vlast u opštini Andrijevica.” zaključuje se u saopštenju.

Izvor (naslovna fotografija):

Opština Andrijevica

Ostavite komentar

Komentari (0)