test

DPS: Trenutak je da se u Budvi dogode političke promjene i da vratimo stabilnost gradu

Standard

11/10/2024

14:40

U sklopu nastavka unutarpartijske reforme u Demokratskoj partiji socijalista održana je XI Izborna konferencija Opštinskog odbora DPS Budva, koju je otvorio predsjednik Odbora, Milan Tičić.

U svom uvodnom obraćanju, pred punom salom, Tičić se zahvalio brojnom članstvu i simpatizerima, ljudima koji daju beskompromisnu podršku DPS-u, čak i u vremenima kad je teško sačuvati jedinstvo. Prema njegovim riječima, upravo takva posvećenost i istrajnost građanki i građana Budve “najbolji su pokazatelj da je naša politika na pravom putu”.

“Uz sve njih i rad u budućoj kampanji gdje ćemo predložiti modalitete prevazilaženja nagomilanih problema, počevši od čistoće, cjenovne politke i uopšte loših praksi upravljanja Budvom, sigurni smo da ćemo na predstojećim izborima ostvariti još bolji rezultat i animirati još veći broj naših sugrađana da nam daju podršku. Budva zaslužuje novu šansu”, poručio je Tičić.

Velikom broju prusutnih aktivista, simpatizera i delegata obratio se i šef Kluba poslanika DPS u Skupštini Crne Gore, Andrija Nikolić. On se u svom govoru ostvrnuo na, kako je kazao, (ne)rad trenutne lokalne vlasti, i naglasio potrebu za promjenama u Budvi.

“Trenutak je za promjenu, kada je upravljanje Budvom u pitanju. Ono što posebno pojačava potrebu za političkim promjenama u Budvi nakon osam godina, je i naše četvorogodišnje iskustvo sa novom državnom vlašću u Crnoj Gori”, kazao je on.

Nikolić je ocijenio da politici DPS-a nigdje nije bilo teže da opstane i da se odbrani, nego u Budvi, konstatujući da je to bilo moguće samo zahvaljujući čvrstom karakteru, dostojanstvu i lojalnosti članstva.

“I pored pretrpljene štete, brojnih izazova i početnog nesnalaženja u opozicionoj ulozi, magistralni pravac naše politike u Budvi ostao je jedinstven, moralan i čist. Demokratska partija socijalista opstala je zahvaljujući čvrstom karakteru, dostojanstvu i lojalnosti svojih birača i simpatizera. Vama dugujemo najveću zahvalnost za podršku i prema vama osjećamo najveću odgovornost i obavezu da zajedničkim snagama vratimo našu partiju na pozicije društveno političke odgovornosti”, kazao je Nikolić.

Šef poslaničkog kluba DPS, istakao je važnost pobjede Demokratske partije socijalista u Budvi na predstojećim izborima zakazanim za novembar.

“Dragi prijatelji, pravi je trenutak da ih nošeni samopouzdanjem iz Podgorice, pobijedimo i u Budvi 17. novembra, sa ubjeđenjem da je mediteranska, građanska, multikulturalna i evropska Budva, njena jedina moguća vizija za budućnost”, poručio je Nikolić.

Boris Muratović, koordinator za Budvu ispred Izvršnog odbora partije, je izrazio zadovoljstvo rezultatom koji je Demokratska partija socijalista ostvarila u Podgorici i istakao da trend rasta podrške povjerenja u politiku koju promovišemo očekuje i u Budvi.

“Upravo je iz Budve krenuo sunovrat političkih partija koji čine vladajuću većinu na državnom nivou, a PES je u Budvi sigurno prvi i posljednji put nastupio samostalno nakon svega dva osvojena mandata na lokalnim izborima održanim u maju tekuće godine.”

Muratović je istakao da će DPS unaprijediti odličan rezultat od maja mjeseca kada smo osvojili 7 mandata i sigurno će činiti okosnicu buduće odgovorne lokalne vlasti u Budvi kojom će se staviti tačka na urušavanje sistema i nepotizam u režiji lokalnih vlastodržaca koji traje posljednjih osam godina.

Predstavnici na konferenciji odabrali su kadrove raznovrsnih profesija koji će znati kako se kreiraju politike kojima budvanski odbor treba da brani dostojanstvo Budve.

Podmlađen i zanovljen sastav Opštinskog odbora koji kreće u vanrednu izbornu trku za 17. novembar, biće nova vrijednost za novo vrijeme u Budvi.

Izvor (naslovna fotografija):

FOTO: DPS

Ostavite komentar

Komentari (0)