test

Filip Ivanović šalje najniži diplomatski nivo na Dan državnosti Hrvatske

Standard

28/05/2024

22:49

Ministar vanjskih poslova, Filip Ivanović instrukcijom je naložio crnogorskim diplomatama da ne prisustvuju svečanom prijemu povodom Dana državnosti Republike Hrvatske! Izuzetak je ataše za odnose sa Hrvatskom, uposlenik Ministarstva najnižeg ranga.

To je Anteni M potvrdilo više izvora bliskih MVP, Vladi Crne Gore, ali i službama predsjednika Jakova Milatovića, koji će govoriti na prijemu, sjutra veče, kojim se obilježava praznik susjedne države.

Uprkos činjenici da će na svečanosti govoriti predsjednik Crne Gore, gest ministra Ivanovića, u to nema sumnje, biće u Zagrebu shvaćen kao još jedna provokacija Hrvatske. I to samo dan uoči očekivane rasprave o “Rezoluciji o genocidu u Jasenovcu”, u Skupštini Crne Gore!

Izvori Antene M ukazuju da dosad nezabilježene prakse ponašanja u MVP ne završavaju potezima koji nediplomatski dolivaju ulje na vatru što je prema susjednoj Hrvatskoj bljuje prosrpski dio parlamentarne većine i njoj sve poslušniji PES. Navodno, predsjednika države Jakova Milatovića u bilateralnoj posjeti Kipru, početkom juna, neće pratiti niko iz MVP!? Uobičajena praksa u državama sa ozbiljnom diplomatijom je da predsjednika države prati šef diplomatije, a premijera zamjenik ministra vanjskih poslova.

Izvor: Antena M
Izvor (naslovna fotografija):

Filip Ivanović

Ostavite komentar

Komentari (0)