test

Kandić: Milatovićeva lista zloupotrijebila moje lične podatke, krivična prijava protiv odgovornih lica

Standard

05/09/2024

17:47

Kandidat za odbornika na lokalnim izborima u Podgorici ispred izborne liste ''Evropa sad - Demokrate'' i savjetnik potpredsjednika Skupštine, Stevan Kandić kazao je da su njegovi lični podaci – JMBG i broj lične karte – zloupotrebljeni od izborne liste koju predvodi predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović.



“Informacija da su moji lični podaci neovlašćeno korišćeni bez mog pristanka, a sve u svrhu podrške listi sa kojom nemam nikakvog dodira, predstavlja ozbiljno kršenje mojih građanskih prava”, naveo je on u saopštenju.

Kako dodaje, ovo nije prvi put da se njegovi podaci na ovaj način zloupotrebljavaju.

“Naglašavam da je potpis podrške listi “Evropa sad – Demokrate – još jače – prof. dr Saša Mujović” prvi i jedini potpis podrške političkoj partiji/listi koji sam dao od sticanja punoljetstva. Uvijek sam se zalagao za transparentnost i poštovanje zakona, a ovo što se dogodilo pokazuje spremnost određenih aktera da zloupotrijebljavaju i ugrožavaju kredibilitet izbornog procesa, kao i osnovna prava svakog pojedinca”, ističe on.

Posebno mu je, kaže, žao što je moj potpis zloupotrebljen od strane liste koju vodi osoba za koju sam glasao u oba kruga predsjedničkih izbora, vjerujući da predstavlja promjene koje su našoj zemlji potrebne, a koje podrazumijevaju i odsustvo zloupotreba izbornog procesa.

“Zbog toga sam odlučio da Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) u Podgorici podnesem krivičnu prijavu protiv odgovornih lica za ovu zloupotrebu. Očekujem da nadležni organi istraže ovaj slučaj i sankcionišu sve koji su omogućili ili učestvovali u nezakonitom korišćenju mojih podataka. Kao neko ko je u ranijem periodu radio na procesu posmatranja izbora i kroz sadašnji radni angažman daje doprinos izbornoj reformi, ne želim da dozvolim da se ovakve zloupotrebe prelaze ćutke, od koga god da dolaze. Pozivam sve građane i političke subjekte da zajedno radimo na očuvanju integriteta izbornog procesa”, zaključio je Kandić.

Izvor (naslovna fotografija):

Skupstina.me

Ostavite komentar

Komentari (2)

radovanmirkovic

05 Sep. at 21:17

Je li Vas to naučio Boris Pejović? Istina nađe put! A ovo je notorna laž!Sramote!

Baka

05 Sep. at 18:35

Ovaj se kolebao do zadnjeg momenta . Da se odlucio za Jakova i da su mu vise ponudili , sad bi pljuvai po PES – u