test

Koalicija ,,Evropa sad – Demokrate – Još jače” sa građanima Konika, Starog Aerodroma, Drača, Vrela ribničkih, Kakaricke gore i Nove Varoši

Standard

21/09/2024

11:04

Koalicija Pokreta Evropa sad i Demokrata- JOŠ JAČE! nastavila je svoju kampanju razgovora sa građanima podgoričkih naselja, sinoć sa više stotina građana Konika, Starog Aerodroma, Drača, Vrela ribničkih, Kakaricke gore i Nove Varoši.

Prisutnima se obratio nosilac liste i budući gradonačelnik Podgorice, Saša Mujović.

,,Shvatate i shvatamo zašto rezultati izbora u Podgorici brane Vladu Crne Gore i trasiraju put ekonomskom razvoju i prosperitetu. Ovo su sve samo ne lokali izbori, ovo su izbori najvećeg mogućeg značaja. Postavlja se i kroz ove izbore treba da odgovorimo na jedno vrlo prosto pitanje: Da li smo spremni da se vratimo u prošlost, u dane apatije, beznađa, da se vratimo tim mizernim platama i penzijama? Da li smo spremni na to? Razum i srce kažu, veliko ne! Kažemo veliko ne DPS-u. Nikad više DPS!

Nažalost, ovih dana oni su osokoljeni podrškom njihovih, evo pa skoro već tradicionalnih partnera, Pokreta URA i pokreta predsjednika Milatovića smatraju da će tako zajedno i udruženi uspjeti, kako oni kažu, da oslobode Podgoricu. Ja vam kažem i poručujem, ako ti takvi treba da nas spase, takvo nam spasenje ne treba. Daleko nam kuća od takvih spasilaca!” zaključio je Mujović.

U nastavku razgovora, sugrađanima se obratio i predsjednik Demokrata Aleksa Bečić.

,,Razumijem uvažene kolege kod kojih ovih dana stanuje velika nervoza koju prati salva neistina i podvala na nas racun. Započnete kampanju, i onda se desi, kao u slučaju te koalicije, da evo 20 dana rejting te koalicije rapidno pada i ne zaustavlja se.

Ali dragi prijatelji, oni ne umiju da odgovore građanima koji su ih izabrali i zajedno sa nama doveli do tih funkcija na jednostavno pitanje: Zašto ste srušili sopstvenu vlast sa DPS-om i da li ćete, nakon izbora, biti spremni u bilo kojoj varijanti da zarad vrsenja vlasti pravite skupštinsku većinu u Podgorici sa DPS-om?

Pa kako to? Uvijek mnogo priče, uvijek sve znate, u sve se razumijete, sve hoćete da budete u državi, uvijek ja pa ja, a nemate odgovor na jednostavno pitanje.
E zato su građani prepoznali potencijalnu obmanu i prevaru i vide da neko želi da zaustavi ovu istorijsku vladu sa fantastičnim rezultatima! Da neko želi da gurne zemlju u nestabilnost i zaustavi nastavak rasta plata i penzija, odlučne borbe protiv kriminala i ubrzanja evropskog puta. Ali neće uspjeti i zato idemo još jače.” zaključio je Bečić.

Građani su pozdravili i predsjednika Pokreta Evropa sad Milojka Spajića.

,,Od januara 2025. ćemo imati značajna povećanja za sve one penzionere koji nisu imali povećanja pri povećanju minimalne penzije.
To je ogroman broj vas, desetine hiljada penzionera koji su svake godine, u najboljem slučaju, dobijali po euro ili dva povećanja.
Ovoga puta će imati čak 50 do 60 eura povećanja. Imaćemo i povećanja plata koja će biti u prosjeku preko 100 eura.

I to je urađeno u samo godinu mandata ove Vlade. Možete zamisliti šta može sve da se uradi za četiri godine mandata ove Vlade!” zaključio je Spajić.

U razgovoru sa građanima riječ je uzeo i drugi na listi, ministar Danilo Šaranović.

,, Ovih preostalih devet dana ne smijemo nikome dozvoliti da se opusti, jer je ulog nikada veći. Zajednički smo vratili naš grad, našu Podgoricu i našu Crnu Goru na pravi put. Na put oporavka, na put napretka, na put pravednosti, na put većih plata, na put većih penzija, na put ka Evropskoj uniji i na put nikada jače borbe protiv kriminala”, istakao je Šaranović.

Šaranović se posebno obratio prisutnom ministru pravde: ,,Spremaj novac za proširenje Uprave za krivične sankcije, jer moraćeš ih duplirati, jer smo spremni i život položiti dok ne pobijedilo svaku organizovanu kriminalnu grupu i ne pošaljemo na to mjesto svakog kriminalca u Crnoj Gori!”

Izvor (naslovna fotografija):

Evropa sad-Demokrate

Ostavite komentar

Komentari (0)